Boterkoekvorm

Boterkoekvorm

Een boterkoek is erg makkelijk om te maken, en als je eenmaal zelf een boterkoek hebt gebakken hoef je ze echt niet meer uit de supermarkt. Voor een lekkere boterkoek heb je maar heel weinig nodig. Bloem, suiker, zout en boter zijn de belangrijkste ingrediënten.

Hou je van bakken dan zal je vast wel een boterkoekvorm in huis hebben. Een boterkoekvorm is namelijk onmisbaar voor het bakken van een lekkere boterkoek. Heb je nog geen bakvorm voor boterkoek in huis dan lees je hieronder waarom deze niet mag ontbreken in je keuken.

Waarom een boterkoekvorm?

Een boterkoek is in tegenstelling tot een cake wat harder en dichter van structuur. Hierdoor is de boterkoek wat moeilijker uit een bakvorm te krijgen. Je hebt kans dat de koek gaat kruimelen of in het ergste geval in stukken breekt. En hoewel je boterkoek er niet minder om zal smaken is een hele koek toch leuker presenteren.

Een boterkoekvorm is wat minder hoog dan de meeste bakvormen en heeft een speciaal schuifje op de bodem. Als je boterkoek uit de oven komt en af is gekoeld draai je dit schuifje rond. Door het schuifje komt je boterkoek los van de bodem en de rand waardoor je deze zonder problemen uit je boterkoekvorm kan storten.

Boterkoekvorm

Geen boterkoekvorm?

Heb je geen boterkoekvorm maar wil je toch een lekkere boterkoek bakken dan kan dat natuurlijk. Gebruik dan bijvoorbeeld een springvorm of een brownieblik. Leg op de bodem een stuk bakpapier dat je op maat hebt geknipt, zo krijg je de koek toch makkelijker van de bodem.

Bij de springvorm snijd je dan eerst met een scherpe spatel de randen los, hierna klik je de vorm open en haal je de boterkoek eruit. In het brownieblik gaat dit op dezelfde manier maar is het iets lastiger de boterkoek er in zijn geheel uit te krijgen. Wil je zeker zijn van een puntgave boterkoek kies dan toch voor een boterkoekvorm.

Boterkoekvorm kopen

Boterkoekvormen kan je kopen bij kookwinkels en verschillende huishoudzaken. Ook in de supermarkt kan je soms boterkoekvormen en andere bakvormen vinden. Let er wel altijd op dat er een schuifje in zit, anders heb je alsnog problemen met het storten van je boterkoek.

Ook online kan je een boterkoekvorm bestellen. Zo vind je bijvoorbeeld boterkoekvormen bij Bol.com, als je deze hier bestelt heb je deze meestal de volgende dag al in huis.

Wil je een boterkoekvorm kopen? Bestel deze dan eenvoudig online bij Bol.com. Behalve een boterkoekvorm vind je bij Bol.com natuurlijk veel meer handige keukenbenodigdheden.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens