Cakevorm

Een cakevorm, of cakeblik, is een langwerpige bakvorm voor het maken van cake. Cakevormen zijn te koop in verschillende materialen waarvan metaal en siliconen het meest voorkomen. Bij metalen cakevormen is meestal een anti-aanbaklaag aanwezig zodat de cake makkelijk uit de vorm komt.

Cakevorm of cakeblik

Een cakevorm is natuurlijk bestand tegen hoge temperaturen omdat deze bijna altijd in de oven wordt gebruikt. Het is handig om meerdere afmetingen in huis te hebben zodat je verschillende formaten cake kunt bakken. Zelf zweer ik bij een metalen cakeblik maar ook siliconen cakevormen worden erg veel gebruikt. Wel altijd even invetten met wat boter en eventueel bestrooien wat bloem.

Wil je een cakevorm kopen? Bestel deze dan eenvoudig online bij Bol.com. Behalve een cakevorm vind je bij Bol.com natuurlijk veel meer handige keukenbenodigdheden.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens