Caquelon

Een caquelon is een mooi woord voor kaasfonduepan. Een meestal van aardewerk of porselein gemaakte pan met handvat die vooral wordt gebruikt voor de kaasfondue. In deze caquelon smelt je de kaas, of giet je gesmolten kaas, waarna je er van alles in kan dopen.

De caquelon

De kaasfonduepan houd je aan tafel warm op een rechaud, hierdoor kan de kaas niet stollen. Voor het dopen in de kaas kan je gebruik maken van lange prikkers, zogenaamde fonduevorkjes. Alles voor de kaasfondue kan je trouwens ook in een handige set kopen.

Let er bij de aanschaf van een caquelon op dat deze direct op het vuur kan staan. Zo kan je de kaasfondue meteen in de caquelon bereiden en hoef je deze niet naderhand over te gieten.

Wil je een caquelon kopen? Bestel deze dan eenvoudig online bij Bol.com. Behalve een caquelon vind je bij Bol.com natuurlijk veel meer handige keukenbenodigdheden.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens