Quichevorm

Een quichevorm is een lage ronde bakvorm die meestal een gekartelde rand heeft. Je hebt quichevormen in verschillende formaten en gemaakt van verschillende materialen waarbij porselein, keramiek en metaal het vaakst voor komen. Een quichevorm is bestand tegen hoge oventemperaturen omdat je de quiche in de oven bereidt.

Quichevorm

Voor de standaard quiche is een quichevorm met een doorsnede van zo’n 23 cm. het meest geschikt. Bij sommige quichevormen zit de bodem los en kan je de quiche dus makkelijk uit de vorm halen.

Heb je geen quichevorm maar wil je toch een quiche maken dan kan je ook een springvorm van ongeveer dezelfde afmeting gebruiken.

Wil je een quichevorm kopen? Bestel deze dan eenvoudig online bij Bol.com. Behalve een quichevorm vind je bij Bol.com natuurlijk veel meer handige keukenbenodigdheden.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens