Springvorm

Een springvorm is een ronde bakvorm met een hoge rand waarbij je de rand om de bodem heen klikt met een veer. De springvorm wordt gebruikt voor recepten die in de oven worden bereid zoals taarten en quiches.

Springvorm

Na de bereiding van het gerecht haal je het uit de vorm door de veer aan de zijkant open te klappen. De metalen ring wordt hierdoor wat ruimer en kan je dan eenvoudig van je taart of quiche verwijderen.

Het is wel belangrijk dat je de springvorm insmeert met boter zodat deze niet vast kan kleven aan het gerecht. Ook legt men vaak nog bakpapier op de bodem en tegen de randen. Zorg er dan wel voor dat je deze zo glad mogelijk maakt omdat je anders een lelijke afwerking krijgt.

Wil je een springvorm kopen? Bestel deze dan eenvoudig online bij Bol.com. Behalve een springvorm vind je bij Bol.com natuurlijk veel meer handige keukenbenodigdheden.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens