Vergiet

Een vergiet mag niet ontbreken in je keuken, je gebruikt een vergiet bijvoorbeeld om ingrediënten als gekookte groenten uit te laten lekken. Je doet alles in het vergiet, zet deze op een bord of in je gootsteen en alle overbodige vloeistoffen lopen vanzelf weg.

Vergiet

Bij sommige groenten zoals spinazie – dat erg veel vocht bevat na het koken – kan je er een bord op zetten en dit even aandrukken. Zo pers je nog sneller al het kookvocht uit je groenten, daarna wel weer even los husselen omdat het anders wel erg compact wordt.

Wil je een vergiet kopen? Bestel deze dan eenvoudig online bij Bol.com. Behalve een vergiet vind je bij Bol.com natuurlijk veel meer handige keukenbenodigdheden.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens