Aspergeschiller

Aspergeschiller

Een aspergeschiller is een speciale dunschiller voor asperges. De asperge is namelijk erg kwetsbaar en moet je voorzichtig schillen. Met een speciale aspergeschiller gaat dat prima. Je haalt de asperge hierbij plat liggend door de schiller. De kans op beschadiging is zo het kleinst. Bovendien schil je de asperge zo optimaal.

Je kan de asperge ook met een gewone dunschiller schillen. Leg hem dan plat op een snijplank. Zo is de kans dat de asperge breekt het kleinst. Maar zelf vind ik een aspergeschiller het fijnst werken. Ik gebruik deze eenvoudige schiller van Westmark:

Westmark Peel-Master aspergeschiller

Deze Westmark aspergeschiller is o.a. te koop bij Bol.com en Blokker.

Tips bij het schillen van asperges

Asperges schillen is niet moeilijk. Laat ze eerst een tijdje weken in koud water. Hierna snijd je de harde onderkant van de asperge. Vervolgens haal je de asperge door de aspergeschiller. Draai deze steeds een beetje en controleer of je nog weerstand voelt tijdens het snijden. Glijdt de asperge soepel langs de schiller? Dan is deze goed geschild en kan die in de aspergepan. De schillen kan je meekoken voor extra smaak of gebruiken voor een aspergesoep.

Aspergeschiller kopen

Wil je een aspergeschiller kopen? Klik dan op een van de winkels hieronder. Je kan ook terecht bij een kookwinkel of huishoudwinkel in je omgeving.