Eierwekker

Eierwekker

Dol op perfect gekookte eieren? Dan is een goede eierwekker onmisbaar. Je kan een gewone kookwekker gebruiken. Nog handiger is een speciale eierwekker. Deze kook je mee met de eieren. Aan de hand van de kleur zie je hoever je ei is tijdens het koken. Zacht, medium of hard.

Naast deze eierwekkers zijn er ook wekkers met geluid. Deze geven een signaal als je eieren de gewenste hardheid hebben. Zelf gebruik ik de eerste variant. Hiervan heb ik er inmiddels al meerdere versleten. Na een tijdje werken ze namelijk minder goed. Om de paar jaar komt er dus een nieuwe.

Gebruik je de gewone manier met een kookwekker? Dan kan je de onderstaande tijden aanhouden. De eerste kolom geldt als je de eieren op zet met koud water. Hierbij gaat de tijd in op het moment dat het water begint te koken. In de tweede kolom staan de tijden als je de eieren toevoegt als het water kookt.

Soort eiKoud waterKokend water
Zacht gekookt2 tot 3 minuten4 tot 5 minuten
Medium gekookt4 minuten6 minuten
Hard gekookt6 minuten8 minuten
Eierwekker

Eierwekker kopen

Wil je een nieuwe eierwekker kopen? Klik dan hier voor het volledige aanbod bij Bol.com.

Printen? Het artikel wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Tips van Kookidee

Zoek je een lekker recept? Of heb je nog iets nodig voor in de keuken? Bekijk dan deze tips of alle makkelijke recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens