Keukenzeef

Keukenzeef

Een keukenzeef kan je voor verschillende bereidingen gebruiken. Zelf gebruik ik de zeef het meest voor het zeven van bloem en meel maar je kan er bijvoorbeeld ook sauzen of soepen mee ‘passeren’. Alle fijne en dunne ingrediënten gaan door de zeef en de grotere stukjes blijven achter.

Het is makkelijk om verschillende maten zeven te hebben, om te zeven en om te strooien. Ook is het makkelijk als je keukenzeven met verschillende fijnheden tot je beschikking hebt, dus met grotere en kleinere openingen in de zeef. Met een grove en fijne zeef kom je al een heel eind waarbij je de fijne zeef vooral voor meel gebruikt en de grovere voor het passeren van soepen en sauzen.

Een keukenzeef is niet hetzelfde als een vergiet, de openingen in een zeef zijn veel fijner en ook de functie is natuurlijk compleet anders.

Keukenzeef

Keukenzeef kopen

Wil je een nieuwe keukenzeef kopen? Klik dan hier voor het volledige aanbod bij Bol.com.

Printen? Het artikel wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Tips van Kookidee

Zoek je een lekker recept? Of heb je nog iets nodig voor in de keuken? Bekijk dan deze tips of alle makkelijke recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens