Knoflookpers

Knoflookpers

Met een knoflookpers kan je snel een teen knoflook persen om verder te gebruiken in een gerecht. Waar je bij gesneden knoflook kleine stukjes knoflook hebt is geperste knoflook juist zachter, bijna een soort pasta.

Een knoflookpers maakt gebruik van hele kleine gaatjes waar een hele teen met kracht doorheen wordt geduwd. Geperste knoflook kan je bijvoorbeeld toevoegen aan een soep of saus, of gewoon lekker mee bakken in een wok.

Zelf snijd ik de knoflook meestal fijn omdat deze dan een beetje krokant mee gebakken kan worden. Geperste knoflook gebruik ik bijvoorbeeld in een sausje dat niet gepureerd hoeft te worden.

OXO Good Grips knoflookpers

Knoflookpers kopen

Wil je een nieuwe knoflookpers kopen? Klik dan hier voor het volledige aanbod bij Bol.com.

Printen? Het artikel wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Tips van Kookidee

Zoek je een lekker recept? Of heb je nog iets nodig voor in de keuken? Bekijk dan deze tips of alle makkelijke recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens