Vergiet

Vergiet

Een vergiet mag niet ontbreken in je keuken, je gebruikt een vergiet bijvoorbeeld om ingrediënten als gekookte groenten uit te laten lekken. Je doet alles in het vergiet, zet deze op een bord of in je gootsteen en alle overbodige vloeistoffen lopen vanzelf weg.

Bij sommige groenten zoals spinazie – dat erg veel vocht bevat na het koken – kan je er een bord op zetten en dit even aandrukken. Zo pers je nog sneller al het kookvocht uit je groenten, daarna wel weer even los husselen omdat het anders wel erg compact wordt.

Vergiet

Vergiet kopen

Wil je een nieuw vergiet kopen? Klik dan hier voor het volledige aanbod bij Bol.com.

Printen? Het artikel wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Tips van Kookidee

Zoek je een lekker recept? Of heb je nog iets nodig voor in de keuken? Bekijk dan deze tips of alle makkelijke recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens