Springvorm

Springvorm

Een springvorm is een ronde bakvorm met een hoge rand waarbij je de rand om de bodem heen klikt met een veer. De springvorm wordt gebruikt voor recepten die in de oven worden bereid zoals taarten en quiches.

Na de bereiding van het gerecht haal je het uit de vorm door de veer aan de zijkant open te klappen. De metalen ring wordt hierdoor wat ruimer en kan je dan eenvoudig van je taart of quiche verwijderen.

Het is wel belangrijk dat je de springvorm insmeert met boter zodat deze niet vast kan kleven aan het gerecht. Ook legt men vaak nog bakpapier op de bodem en tegen de randen. Zorg er dan wel voor dat je deze zo glad mogelijk maakt omdat je anders een lelijke afwerking krijgt.

Springvorm

Springvorm kopen

Wil je een nieuwe springvorm kopen? Klik dan hier voor het volledige aanbod bij Bol.com.

Printen? Het artikel wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Tips van Kookidee

Zoek je een lekker recept? Of heb je nog iets nodig voor in de keuken? Bekijk dan deze tips of alle makkelijke recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens