Cakevorm

Cakevorm

Een cakevorm, of cakeblik, is een langwerpige bakvorm voor het maken van cake. Cakevormen zijn te koop in verschillende materialen waarvan metaal en siliconen het meest voorkomen. Bij metalen cakevormen is meestal een anti-aanbaklaag aanwezig zodat de cake makkelijk uit de vorm komt.

Een cakevorm is natuurlijk bestand tegen hoge temperaturen omdat deze bijna altijd in de oven wordt gebruikt. Het is handig om meerdere afmetingen in huis te hebben zodat je verschillende formaten cake kunt bakken. Zelf zweer ik bij een metalen cakeblik maar ook siliconen cakevormen worden erg veel gebruikt. Wel altijd even invetten met wat boter en eventueel bestrooien wat bloem.

Cakevorm of cakeblik

Cakevorm kopen

Wil je een nieuwe cakevorm kopen? Klik dan hier voor het volledige aanbod bij Bol.com.

Printen? Het artikel wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Tips van Kookidee

Zoek je een lekker recept? Of heb je nog iets nodig voor in de keuken? Bekijk dan deze tips of alle makkelijke recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens