Quichevorm

Quichevorm

Een quichevorm is een lage ronde bakvorm die meestal een gekartelde rand heeft. Je hebt quichevormen in verschillende formaten en gemaakt van verschillende materialen waarbij porselein, keramiek en metaal het vaakst voor komen. Een quichevorm is bestand tegen hoge oventemperaturen omdat je de quiche in de oven bereidt.

Voor de standaard quiche is een quichevorm met een doorsnede van zo’n 23 cm. het meest geschikt. Bij sommige quichevormen zit de bodem los en kan je de quiche dus makkelijk uit de vorm halen.

Heb je geen quichevorm maar wil je toch een quiche maken dan kan je ook een springvorm van ongeveer dezelfde afmeting gebruiken.

Quichevorm

Quichevorm kopen

Wil je een nieuwe quichevorm kopen? Klik dan hier voor het volledige aanbod bij Bol.com.

Printen? Het artikel wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Tips van Kookidee

Zoek je een lekker recept? Of heb je nog iets nodig voor in de keuken? Bekijk dan deze tips of alle makkelijke recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens