Tulband bakvorm

Tulband bakvorm

Een tulband bakvorm, of tulbandvorm, is een ronde bakvorm met een verhoging in het midden. Hierdoor krijg je een ronde cake of taart met een gat in het midden. Een tulbandvorm heeft ook vaak een enigszins geribbelde onderkant waardoor je een mooi reliëf op je gebak krijgt.

Tulband bakvormen zijn te koop in metaal of van siliconen. In vergelijking met gewone cakevormen moet een tulband vaak net ietsjes langer in de oven staan, al is dat natuurlijk weer afhankelijk van de grootte van de tulband bakvorm.

Tulband bakvorm

Tulband bakvorm kopen

Wil je een nieuwe tulband bakvorm kopen? Klik dan hier voor het volledige aanbod bij Bol.com.

Printen? Het artikel wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Tips van Kookidee

Zoek je een lekker recept? Of heb je nog iets nodig voor in de keuken? Bekijk dan deze tips of alle makkelijke recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens