Handmixer

Handmixer

Met een handmixer kan je snel en eenvoudig beslag en deeg maken of bijvoorbeeld slagroom of eiwitten kloppen. De meeste handmixers nemen weinig ruimte in en zijn erg makkelijk in gebruik. Ook bij mij in de keuken is de handmixer een onmisbaar keukenapparaat.

Een goede handmixer hoeft gelukkig niet duur te zijn en zijn al voor enkele tientjes te koop. Maar omdat er zoveel verschillende handmixers zijn is het misschien lastig een goede handmixer te kiezen. Hieronder lees je waarop je moet letten bij het kopen van een goede handmixer. Weet je al welke je wilt hebben? Bestel je handmixer dan bij Bol.com en laat eenvoudig bij je thuisbezorgen.

Gardes en deeghaken

Veel handmixers worden geleverd met verschillende accessoires. Kies in ieder geval een handmixer waar zowel gardes als deeghaken bij worden geleverd. De gardes gebruik je voor het opkloppen van vloeistoffen als eiwitten en slagroom. Ook voor het luchtig kloppen van boter voor bijvoorbeeld een cake zijn gardes handig.

De deeghaken van een handmixer gebruik je voor het maken van deeg. Door de wat andere vorm kan je de ingrediënten goed mengen zodat er teveel lucht door te kloppen. Ook is het met deeghaken makkelijker om een wat dikker deeg te maken dan met gardes. Hier vind je een groot aantal handmixers met gardes en deeghaken.

Handmixer met gardes en deeghaken

Handmixers met mengkom

Zelf gebruik ik een losse handmixer en een losse mengkom, als ik echt deeg ga maken gebruik ik daar namelijk mijn keukenmachine voor. In de meeste gevallen werkt een handmixer met losse mengkom prima, maar soms wil je toch beide handen vrij hebben. Bijvoorbeeld om ingrediënten toe te voegen tijdens het mengen of gewoon omdat het lang duurt.

Daarom zijn er verschillende handmixers met mengkom te koop waarbij je de handmixer vast kan klikken. Zo heb je allebei je handen vrij bij het bereiden van bijvoorbeeld je beslag en deeg. Ook voor het opkloppen van eiwitten kan het handig zijn beide handen vrij te hebben. Meestal moet je mixer een tijdje draaien of moet je tussendoor extra eiwitten toevoegen.

Handmixers met mengkom

Welk vermogen

Handmixers zijn verkrijgbaar met een verschillend vermogen. Vaak geldt dat hoe hoger het vermogen is hoe sterker de motor in de handmixer is. Een zwaarder vermogen is prettig omdat je handmixer dan meer kracht heeft om ingrediënten te verwerken tot een deeg of beslag.

Kies bij voorkeur een vermogen van 250 watt of meer, liever zelf minimaal 500 watt. Staar je echter niet blind op het vermogen omdat ook de kwaliteit van de motor belangrijk is. Verstandig is om de reviews van andere kopers te bekijken. Hier vind je goed beoordeelde handmixers tot 500 watt en hier de best beoordeelde handmixers van 500 watt en meer.

Accessoires voor je handmixer

Behalve een gewone handmixer met gardes en deeghaken worden ook handmixers met extra accessoires verkocht. Denk hierbij aan handmixers met een staafmixervoet of bijvoorbeeld handmixers met een hakmolen. Zo wordt je handmixer meer een soort keukenmachine.

Als je al een goede keukenmachine en staafmixer hebt zou ik puur voor een handmixer met gardes en deeghaken gaan. Een handmixer met mengkom zou handig kunnen zijn maar daar gebruik ik een keukenmachine voor. Heb je dit allemaal niet dan zijn eerder genoemde accessoires misschien wel handig, maar lees ook daarbij zeker de reviews.

Handmixer met accessoires

Standen op je handmixer

Een laatste ding waar je op moet letten is of een handmixer meerdere standen heeft. Sommige handmixers gaan aan en uit en dat is wel erg eenvoudig. Het is juist handig als je de handmixer op meerdere snelheden kan laten draaien. Veel bereidingen vragen hier ook om.

Hier vind je handmixers met verschillende standen waardoor je deze op alle manieren kan gebruiken. Ook zijn er trouwens handmixers met turbostand te koop, al zie ik daar zelf niet echt het nut van in. Kies in ieder geval geen handmixers die maar een enkele stand hebben.

Handmixer met verschillende standen

Welke handmixer kopen?

Welke handmixer je moet kopen hangt af van een aantal dingen. Heb je al een keukenmachine en staafmixer? Kies dan voor een handmixer met een vermogen tussen 250 en 500 watt. Wil je een wat krachtigere handmixer? Kies dan voor een handmixer van 500 watt of meer.

Ben je op zoek naar een handmixer die ook een aantal functies van een keukenmachine over kan nemen? Dan is een sterke handmixer met mengkom een goede optie. Deze is makkelijk in gebruik en je hebt beide handen vrij tijdens het werken in de keuken.

Zoek je een echte alleskunner waar je bijvoorbeeld ook mee kan snijden en raspen? Dan kan je een handmixer met snij- en raspschijven overwegen. Mijn keuze zou dit echter niet zijn! Ik heb liever een wat eenvoudigere handmixer die goed doet waar die voor bedoeld is dan een uitgebreide die van alles kan maar minder goed is.

Vind je het nog steeds lastig om te kiezen? Kies dan voor een van de volgende lijstjes:

En ik zelf? Ik gebruikte een hele tijd een eenvoudige handmixer van de HEMA waar ik al jaren plezier van heb beleefd. Sinds ik voor mijn verjaardag echter de KitchenAid handmixer kreeg ben ik helemaal om. Meer standen, een langer snoer en de handige accessoires maken dit voor mij een hele goede handmixer.

Welke handmixer kopen?

Handmixer kopen

Wil je een nieuwe handmixer kopen? Klik dan hier voor het volledige aanbod bij Bol.com.