Broodmes

Broodmes

Een broodmes is een keukenmes met een lang lemmet. Dit lemmet is bovendien voorzien van grote kartels. Hiermee snijd je zonder moeite door brood. Maar ook door taartbodems en ander gebak. Het is een mes dat in veel keukenlades is te vinden. Al wordt het vaak voor allerlei andere doelen gebruikt.

Diamant Sabatier Babiole broodmes, 22 cm

Bekijk bij Bol.com

Vooral voor wie zelf brood bakt is een goed broodmes onmisbaar. Door het gekartelde lemmet snijd je namelijk soepel door vers brood. Zonder dat het kapot gaat of kruimelt. Hoe langer het lemmet is hoe makkelijker dit gaat. je hoeft dan namelijk minder snijbewegingen te maken.

HEMA broodmes, 32 cm

Bekijk bij HEMA

Broodmessen zijn er in alle soorten en kwaliteiten. De ene kan in de vaatwasser, de ander moet je met de hand schoonmaken. Sommige messen zijn uit één stuk gemaakt. De ander heeft een houten of kunststof handvat. Het is maar net wat je eisen zijn en hoe jet het mes wil gebruiken.

Diamant Sabatier Babiole broodmes

Broodmes kopen

Wil je een nieuw broodmes kopen? Klik dan hier voor het volledige aanbod bij Bol.com.

Printen? Het artikel wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Tips van Kookidee

Zoek je een lekker recept? Of heb je nog iets nodig voor in de keuken? Bekijk dan deze tips of alle makkelijke recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens