Caquelon

Caquelon

Een caquelon is een mooi woord voor kaasfonduepan. Een meestal van aardewerk of porselein gemaakte pan met handvat. Deze wordt vooral gebruikt voor de kaasfondue. In deze caquelon smelt je de kaas, of giet je gesmolten kaas, waarna je er van alles in kan dopen.

De kaasfonduepan houd je aan tafel warm op een rechaud, hierdoor kan de kaas niet stollen. Voor het dopen in de kaas kan je gebruik maken van lange prikkers, zogenaamde fonduevorkjes. Alles voor de kaasfondue kan je trouwens ook in een handige set kopen.

Let er bij de aanschaf van een caquelon op dat deze direct op het vuur kan staan. Zo kan je de kaasfondue meteen in de caquelon bereiden en hoef je deze niet naderhand over te gieten. Er zijn zowel losse caquelons te koop als complete sets.

De caquelon

Caquelon kopen

Wil je een nieuwe caquelon kopen? Klik dan hier voor het volledige aanbod bij Bol.com.

Printen? Het artikel wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Tips van Kookidee

Zoek je een lekker recept? Of heb je nog iets nodig voor in de keuken? Bekijk dan deze tips of alle makkelijke recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens