Keukenschaar

Keukenschaar

Een keukenschaar is handig als je snel wat kruiden zoals bieslook wilt knippen. Natuurlijk kan je hier ieder soort schaar voor gebruiken maar het is wel hygiënisch als je een schaar speciaal voor voedsel gebruikt.

Het belangrijkste van een goede keukenschaar is dat deze scherp is én een goede handgreep heeft. Zo kan je altijd voldoende kracht zetten bij het knippen van ingrediënten. Kies er altijd eentje van roestvrij staal zodat je hem goed schoon kan maken.

Neem een aparte schaar voor het openknippen van verpakkingen. Gebruik hier trouwens nooit een keukenmes voor, door het snijden in plastic wordt deze snel bot!

Point-Virgule Keukenscharen

Keukenschaar kopen

Wil je een nieuwe keukenschaar kopen? Klik dan hier voor het volledige aanbod bij Bol.com.

Printen? Het artikel wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Tips van Kookidee

Zoek je een lekker recept? Of heb je nog iets nodig voor in de keuken? Bekijk dan deze tips of alle makkelijke recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens