Spiraalsnijder

Spiraalsnijder
Spiraalsnijder

Een spiraalsnijder is een handig keukenhulpje voor het linten of repen snijden van allerlei soorten groenten. Met een spiraalsnijder is dit een fluitje van een cent en snijd je groenten als courgette, wortels maar ook aardappels in mooie lange linten.

De spiraalsnijder werkt eigenlijk als een soort puntenslijper, maar dan voor groenten. Je doet de groente in de spiraalsnijder en draait deze dan rond, de mesjes aan de zijkant zorgen ervoor dat er vanzelf lange en dunne slierten uit de spiraalsnijder komen. Deze groentelinten kan je weer verwerken in je gerechten.

Populair

Een populaire toepassing is bijvoorbeeld het snijden van ‘courgetini’, een gezonde variant op pasta. De spiraalsnijder staat al tijden bovenaan bij de bestverkochte keukenartikelen en is inmiddels in veel keukens te vinden. Zo ook in de mijne, vooral omdat het apparaatje bijna geen ruimte inneemt en heel erg makkelijk werkt.

Ze zijn er in verschillende uitvoeringen maar een eenvoudige spiraalsnijder werkt al prima. Meestal zitten er twee soorten mesjes op voor verschillende diktes van de groentelinten. Ook is het handig als er een hulpstuk opzit om het laatste stukje groente te kunnen snijden. Bij Bol.com vind je een groot aantal spiraalsnijders die je meestal al de volgende dag in huis hebt.

Spiraalsnijder

Spiraalsnijder kopen?

Vind je het leuk om eens wat anders te doen met groenten dan is een spiraalsnijder echt een leuk apparaat. Het kost niet veel en is niet al te groot, je kan het dus makkelijk kwijt in je keuken. De groentelinten kan je in zowel warme als koude gerechten gebruiken, je kan er dus echt alle kanten mee op.

Zelf heb ik best lang gewacht met het kopen van een spiraalsnijder omdat ik het maar een raar ding vond. Inmiddels heb ik er zelf eentje in mijn bezit en gebruik ik mijn spiraalsnijder met veel plezier. Je kan je spiraalsnijder kopen bij Bol.com of bij je favoriete kookwinkel. Kijk hier voor de top 10 spiraalsnijders van dit moment.

Spiraalsnijder

Spiraalsnijder kopen

Wil je een nieuwe spiraalsnijder kopen? Klik dan hier voor het volledige aanbod bij Bol.com.

Printen? Het artikel wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Tips van Kookidee

Zoek je een lekker recept? Of heb je nog iets nodig voor in de keuken? Bekijk dan deze tips of alle makkelijke recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens