Altijd verse kruidenplantjes

Altijd verse kruidenplantjes

In de keuken maak ik bij ieder recept wel gebruik van kruiden. Soms uit een potje maar het liefst gebruik ik natuurlijk verse kruiden als basilicum, peterselie of rozemarijn. Gelukkig is het heel eenvoudig om altijd verse kruidenplantjes in je keuken te hebben.

De plantjes van de supermarkt ken je vast wel, ze kosten niet veel maar zijn meestal ook zo verlept. Kruidenplantjes in leven houden is voor velen dus een flinke uitdaging. Gelukkig heb ik deze handige kruidenpotjes van Mepal ontdekt waarin je kruidenplantjes langer vers blijven.

Altijd verse kruidenplantjes

Mepal ‘Hydro herbs’ kruidenpotjes

De Hydro herbs kruidenpotjes van Mepal zijn mooie kleine potten die een waterreservoir hebben. Het moeilijkste bij het onderhouden van kruidenplantjes is namelijk de bewatering. Geef je te weinig dan drogen ze uit, geef je teveel dan gaan de wortels rotten. In beide gevallen verleppen je plantjes en kunnen ze binnen enkele dagen in de GFT-bak.

Met deze kruidenpotjes van Mepal heb je dat probleem niet meer. Onderin zit een apart bakje dat je vult met water. In het bovenste potje doe je de plantjes uit de supermarkt of het tuincentrum, gewoon met het zwarte potje dat er standaard omheen zit. Ompotten is dus niet nodig waardoor je deze kruidenpotjes zo in gebruik kan nemen.

Altijd verse kruidenplantjes

Hoe werkt het

De kruidenpotjes van Mepal bestaan uit drie onderdelen: een grotere pot waar je de kruidenplant in zet, een bakje aan de onderkant voor het water en een pin met katoenkoord. Deze laatste zorgt ervoor dat het water uit het reservoir bij de wortels van je kruidenplantje komt.

Je steekt deze pin met het katoenkoord door de onderkant van de bovenste pot namelijk in de aarde. Het water wordt door de katoendraad opgezogen en komt zo langzaam bij de wortels van je kruidenplantje. De plant neemt net zoveel water op als nodig is en zal dus nooit te vochtig of te droog worden.

Waar je wel even op moet letten is dat je het koordje goed om het pinnetje bevestigt. Uit de doos zit het koordje namelijk aan het pinnetje geknoopt. Je moet dit koordje eerst even loshalen en om het pinnetje heen leggen, hier zitten ook speciale uitsparingen voor. Dan steek je het koordje met het pinnetje in de aarde en je bent klaar.

Als je het plantje met pinnetje en al op het waterreservoir zet kan je het op een lichte plek neerzetten. Controleer een paar keer per week of er nog genoeg water in zit en vul bij indien nodig. De ene plant gebruikt namelijk meer water dan de ander.

Altijd verse kruidenplantjes

Mepal potjes bestellen

De Mepal kruidenpotjes zijn er in vijf leuke kleuren en zien er erg mooi uit. Ik heb er nu zes in de vensterbank staan met munt, basilicum, rozemarijn, tijm, bieslook en peterselie. Voortaan heb ik dus altijd verse kruidenplantjes onder handbereik. Er is ook een dubbele pot beschikbaar waar je twee kruidenplantjes in kan doen.

Je kan de Mepal Hydro herbs kruidenpotjes o.a. bestellen bij fonQ. Handig is om er meteen een extra setje koordjes bij te bestellen mocht je deze per ongeluk kwijtraken.

Altijd verse kruidenplantjes

De links in dit artikel zijn affiliate links waarbij ik een kleine vergoeding krijg per bestelling. Ik heb deze kruidenpotjes zelf gekocht en ben hier erg enthousiast over. Dit is dus geen gesponsord artikel.