Handige keukengadgets onder de 10 euro

Handige keukengadgets onder de 10 euro

Koken is leuk en deze handige keukengadgets onder de tien euro maken het alleen nog maar makkelijker. Knoflook pellen zonder stinkende vingers, de schil van een sinaasappel pellen of het maken van twisted potatoes? Met deze handige gadgets is het allemaal zo gedaan.

En het mooie is dat geen enkele gadget duurder is dan tien euro. Ideaal dus als je een leuk cadeau zoekt voor een echte kookliefhebber. Maar natuurlijk ook leuk en handig om te krijgen of voor jezelf te kopen. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten.

Sinaasappelschiller

Sinaasappelschiller

Dol op sinaasappels? Met deze handige sinaasappelschiller pel je zonder moeite iedere sinaasappel. Beweeg de snijder van boven naar onder door de schil om sneetjes te maken. Hierna pel je ieder stuk er in één keer af zonder losse stukken achter te laten. Je bestelt deze sinaasappelschiller voor slechts € 3,49 per twee stuks bij Bol.com.

Inklapbare trechter

Opvouwbare trechter

Met deze inklapbare trechter schenk je alle soorten vloeistoffen probleemloos in iedere fles. De trechter is gemaakt van siliconen en bestand tegen temperaturen tot 170°C. De trechter is af te wassen in de vaatwasser en neemt ingeklapt bijna geen ruimte in. Je bestelt deze inkapbare trechter voor slechts € 3,50 bij Bol.com.

Knoflookschiller

Knoflookschiller

Met deze makkelijke knoflookschiller pel je teentjes knoflook zonder vieze handen te krijgen. Doe één of meerdere losse teentjes in de siliconen peller en rol deze met een vlakke hand heen en weer. De velletjes laten vanzelf los en je knoflook is gepeld. Je bestelt deze siliconen knoflookschiller voor maar € 3,90 bij Bol.com.

Mini-keukenbrander

Mini keukenbrander

De multifunctionele mini-keukenbrander kan je voor allerlei doeleinden gebruiken. Karamelliseer er bijvoorbeeld suiker mee voor een crème brûlée of gebruik hem als aansteker voor de barbecue. De mini-keukenbrander is in verschillende standen instelbaar en makkelijk na te vullen. Je bestelt deze mini-keukenbrander voor slechts € 7,75 bij Bol.com.

Eiersplitser

Eiersplitser

Met deze makkelijke eiersplitser scheid je eenvoudig eiwit en dooier van elkaar. Breek het ei voorzichtig boven de eierscheider en laat erin glijden. Het eiwit loopt door de openingen naar beneden en de eierdooier blijft achter in de splitser. Ideaal als je alleen eiwitten of juist dooiers nodig hebt voor een recept. Je bestelt deze eiersplitser voor maar € 4,25 bij Bol.com.

Avocado mes

Avocado mes

Eet je graag avocado’s dan is dit makkelijke avocado mes superhandig. In slechts drie eenvoudige stappen snijd je een avocado in plakjes. Snijd de avocado met het mes rondom de pit doormidden, wip de pit eruit met de punt en snijd in partjes uit de schil met de andere kant. Na gebruik maak je het schoon en berg je het op met het beschermkapje. Je bestelt dit avocado mes voor slechts € 4,95 bij Bol.com.

Uienkam

Uienkam

Met deze simpele uienkam snijd je uien snel in plakjes of blokjes. Je steekt de scherpe pennen er gewoon in waarna je met het mes langs of tussen de pinnen snijdt. Je hoeft niet bang te zijn dat je in je vingers snijdt én je hebt geen last meer van stinkende handen. Ook geschikt om vlees of bijvoorbeeld tomaten te snijden. Je bestelt deze uienkam voor slechts € 4,00 bij Bol.com.

Kruidenstripper

Kruidenstripper

Met deze superhandige kruidenstripper strip je binnen een paar seconden verse kruiden. Steek het steeltje van bijvoorbeeld een takje tijm of rozemarijn in één van de acht gaatjes en trek er doorheen. Het kale takje gooi je weg en de verse kruiden blijven achter. Deze kruidenstripper is ook te gebruiken om verse boerenkool te strippen en heeft een handige snijrand. Je bestelt deze kruidenstripper voor slechts € 5,60 bij Bol.com.

Aardappel twister

Aardappel twister

Met deze simpele aardappel twister maak je zelf de lekkerste twisted potatoes. Steek de twister aan de bovenkant in een aardappek en draai deze rond. De aardappel twister snijdt je aardappel vervolgens in een mooie spiraal die je verder verwerkt in bijvoorbeeld de oven of frituurpan. Natuurlijk kan je deze ook gebruiken om bijvoorbeeld komkommers in leuke spiralen te snijden. Je bestelt deze aardappel twister voor slechts € 4,95 bij Bol.com.

Maisschiller

Maisschiller

Met deze handige maisschiller pel je een maiskolf makkelijker dan ooit. Je trekt een maiskolf door de maispeller waarna de korrels vanzelf los laten. De korrels worden opgevangen in de schiller en de kale kolf gooi je weg. Op deze manier pel je een maiskolf in enkele tellen en hoef je niet meer moeilijk te doen met een mes. Je bestelt deze maisschiller voor slechts € 3,95 bij Bol.com.

Meer goedkope keukenspullen

Zoek je nog meer handige gadgets en spullen voor in je keuken? Klik dan hier voor meer dan duizend handige keukenspullen voor nog geen 10 euro.