Mepal Ellipse lunchpot

Mepal Ellipse lunchpot

De Mepal Ellipse lunchpot is superhandig om je lunch of ontbijt mee te nemen. Op Kookidee vind je verschillende ontbijt- of lunchrecepten met yoghurt, kwark of Skyr. Vaak maak ik dat met bijvoorbeeld vers fruit, zaden en pitten of havermout.

Voor mij is dat een heerlijke start van de dag of lekker als lunch in de middag. Als ik thuis ben maak ik het natuurlijk zodra ik honger krijg. Maar soms is het ook handig als je het mee kan nemen. Nadeel is alleen dat de ingrediënten er niet lekkerder op worden als ze in de yoghurt of Skyr zitten.

Mepal Ellipse lunchpot

Mepal Ellipse lunchpot

De Mepal Ellipse lunchpot is dan een perfecte vinding. Het is – zoals de naam al doet vermoeden – een pot voor je lunch. Superhandig is het dat de lunchpot uit twee compartimenten bestaat. Een grote voor bijvoorbeeld de yoghurt en een kleinere voor de overige ingrediënten.

Allebei de onderdelen passen perfect op elkaar en kan je dus makkelijk meenemen. Allebei de compartimenten hebben een eigen deksel. Hierdoor komt het bovenste bakje niet onder de yoghurt of kwark te zitten. Wel zo fijn!

Mepal Ellipse lunchpot

Groot compartiment

De onderste helft van de lunchpot heeft een inhoud van 500 ml. Groot genoeg dus voor een flinke hoeveelheid yoghurt, kwark of Skyr. Je kan er bovendien ook warme ingrediënten in doen. Denk aan soep of zelfs noedels, eenvoudig op te warmen in de magnetron,. Gewoon in de pot, verwijder dan wel even de deksel.

Mepal Ellipse lunchpot

Klein compartiment

In het kleine compartiment bewaar je de droge ingrediënten. Deze heeft een inhoud van 200 ml. wat genoeg is voor ongeveer 75 gr. muesli. Maar je kan hier ook zaden, noten en pitten in bewaren en gesneden stukjes fruit. Krijg je honger? Dan meng je de inhoud gewoon in de grote pot en je kan eten.

Mepal Ellipse lunchpot

Makkelijk

Omdat alle onderdelen mooi in elkaar passen is de Ellipse lunchpot makkelijk mee te nemen. De doorsnede is 10 cm, de hoogte zo’n 15 cm. In een handtasje gaat het niet passen maar in een grotere tas of rugzak neem je het zonder problemen mee. Bijvoorbeeld naar je werk of ‘s middags in het park of op het strand.

De lunchpot sluit perfect af, je hoeft dus niet bang te zijn dat deze gaat lekken. Alle onderdelen kunnen na gebruik gewoon in de vaatwasser. Het schoonmaken van de Mepal Ellipse lunchpot gaat dus ook nog eens heel eenvoudig. De lunchpot is gemaakt van kunststof dat helemaal BPA-vrij is. Veilig in gebruik dus.

Mepal Ellipse lunchpot

Leuke kleuren

De Mepal Ellipse lunchpot is verkrijgbaar in verschillende leuke kleuren. De lunchpot is o.a. te koop bij fonQ voor nog geen € 15,00.

Mepal Ellipse bestekset

Tip: bijpassend bestek

Je maakt je lunchset helemaal compleet met de Mepal Ellipse bestekset. Hierin vind je een mes, lepel en vork in een handige houder. Deze bestekset is o.a. te koop bij Wehkamp en beschikbaar in verschillende bij de lunchpot passende kleuren.

De links in dit artikel verwijzen naar fonQ en Wehkamp. Ik krijg een kleine commissie over bestellingen vanaf mijn site. Ik ben niet betaald door Mepal om deze lunchpot te bespreken. Ik vind dit namelijk zelf een hele praktische en mooie oplossing om makkelijk onderweg te lunchen of ontbijten.