Barbecue accessoires die je niet mag missen

Barbecue accessoires die je niet mag missen

Heb jij de barbecue al aan gehad dit jaar? Want met het mooie weer van de afgelopen tijd is er al heel wat gebarbecued in Nederland. De hoogste tijd dus om de leukste en handigste barbecue accessoires met je te delen. Met deze handige accessoires wordt barbecueën namelijk nog leuker en makkelijker.

Wist je bijvoorbeeld dat je de heerlijkste pizza’s van de barbecue tevoorschijn kan toveren? Of heb je al eens een tosti op de barbecue gemaakt? In het leuke overzicht hieronder vind je allerlei barbecue accessoires die je niet mag missen. Dus zet die kolen en briketten maar vast klaar en geniet van de lekkerste gerechten van je barbecue.

Snel barbecueën met een brikettenstarter

Het geheim van een geslaagde barbecue zit hem erin dat de briketten of kolen heet genoeg zijn. Een makkelijke manier om snel je barbecue op de juiste temperatuur te krijgen is door je briketten aan te steken met deze Weber brikettenstarter. Zet wat aanmaakblokjes op je rooster en zet hier de brikettenstarter met de briketten op. Binnen een half uur kan je de eerste gerechten op je barbecue leggen. Hier vind je nog meer brikettenstarters.

Weber Brikettenstarter

Pizza bakken op de barbecue

Wist je dat je ook heel makkelijk de lekkerste pizza’s kan bakken op de barbecue? Het enige dat je hier voor nodig hebt is deze CADAC pizzasteen die je op het rooster loeiheet laat worden. Beleg een plak pizzadeeg met je favoriete ingrediënten en leg deze op de hete pizzasteen. Binnen een paar minuten heb je een heerlijke knapperige pizza van de barbecue. Hier vind je nog veel meer pizzastenen voor op de barbecue.

CADAC Pizzasteen

Popcorn bakken op de barbecue

Heb je wel eens popcorn gemaakt op de barbecue? Met deze handige Esschert popcornpan is dat echt zo gedaan. Vul de pan met een klein laagje olie en leg er een paar maiskorrels in. Houd de pan boven je barbecue tot de korrels beginnen te ‘poppen’ en bedek de bodem daarna met een laagje maiskorrels. Houd weer boven je barbecue en je ziet de popcorn tevoorschijn komen. Door het handige rooster van deze popcornpan springen ze er niet uit en door de lange steel verbrand jij je handen niet. Superleuk met kinderen maar ook volwassenen zullen genieten van deze barbecue popcorn!

Esschert popcornpan

Maiskolven grillen

Ik ben dol op maiskolven van de barbecue, zowel deze maiskolven met roomboter en zout als gegrilde maiskolven. Met deze handige verstelbare maisgrillmand van Charcoal Companion rooster je vier maiskolven tegelijk. Je kan alle maiskolven in één keer tegelijk omdraaien en er passen maiskolven van alle groottes en diktes in. Na gebruik was je deze maisgrillmand af met wat warm water en afwasmiddel en hij is klaar voor de volgende keer.

Charcoal Companion verstelbare maisgrillmand

Tosti van de barbecue

Ben je net als ik dol op tosti’s dan is dit handige tosti-ijzer van Inno Cuisinno een erg leuk idee bij de volgende barbecue. Met dit aluminium tosti-ijzer maak je namelijk de lekkerste tosti’s op de barbecue. Wil je liever een zwaardere uitvoering dan is dit Petromax tosti-ijzer van gietijzer een leuke optie. Beleg je tosti met de lekkerste ingrediënten en bak deze boven de barbecue. Ook op je fornuis zijn deze tosti-ijzers trouwens prima te gebruiken, controleer wel even of het ook voor jouw warmtebron geschikt is.

Tosti-ijzer van Inno Cuisinno

Barbecue tang en spatel

Bij de barbecue kan je niet zonder het volgende barbecue gereedschap: een spatel en een vleestang. Je hebt veel barbecue gereedschapsets waar ook een barbecue vork in is te vinden. Je kan deze wel kopen maar gebruik de vork dan alsjeblieft ergens anders voor, als je deze namelijk in het vlees prikt lopen alle sappen weg en wordt je vlees alleen maar droger. Het enige dat je nodig hebt is een goede vleestang en een eenvoudige spatel.

Barbecook Tang

Bijvoorbeeld deze Barbecook tang en deze Barbecook spatel die je maar een paar euro per stuk kosten. Hier vind je nog meer spatels voor de barbecues en hier meer vleestangen.

Barbecook Spatel

Barbecue visgrill

Als je het lekker vindt om vis te bereiden op de barbecue is deze visgrill onmisbaar. De Barbecook visgrill voorkomt namelijk dat je vis op de barbecue uit elkaar valt. Als de vis namelijk goed gaar is bestaat de kans dat het vel aan het rooster blijft plakken of dat je vis spontaan uit elkaar begint te vallen. Met deze handige visgrill houd je de vis eenvoudig bij elkaar en kan je deze zo op je bord schuiven. Grill eens wat plakjes citroen mee aan de buitenkant of stop er wat verse kruiden tussen voor een nog lekkerder visje van de barbecue.

Barbecook Visgrill

Schoonmaak borstel voor je rooster

Het meeste werk bij het barbecueën zit hem voor de meeste mensen in het schoonmaken van de barbecue. Vooral het reinigen van het rooster is iets waar veel mensen tegenop zien. Met deze handige Outdoorchef Triangel messing borstel is dat echt een fluitje van een cent. Borstel het rooster als deze nog heet is schoon met deze borstel en het vuil vliegt er vanaf. Als het rooster is afgekoeld vet je het in met wat olie en het is klaar voor de volgende keer. Hier vind je nog veel meer borstels voor je barbecue.

Tip: borstel ook tussen het barbecueën door je rooster af en toe schoon

Outdoorchef Triangel Messing Borstel

Voor nog veel meer handige barbecue accessoires kan je o.a. terecht bij Bol.com en fonQ.nl.

De meeste links in dit artikel zijn zg. affiliatelinks die naar deze webshops leiden, ik ontvang hiervoor een kleine commissie per verkocht product. Jij merkt hier niets van, je betaalt namelijk net zoveel als wanneer je rechtstreeks naar een van deze webshops zou gaan.