Bamix SwissLine M200 staafmixer

Bamix SwissLine M200 staafmixer

Een staafmixer is voor mij onmisbaar in de keuken. Ik gebruik hem voor het pureren van soepen, het maken van een lekkere dressing of als ik snel een lekkere smoothie wil hebben. Ik heb destijds gekozen voor de Bamix SwissLine M200 staafmixer en heb daar nog geen moment spijt van gehad.

Bamix is een Zwitsers merk dat wordt gezien als de uitvinder van de staafmixer. Het merk bestaat al 55 jaar en de staafmixers van Bamix worden gebruikt door chef-koks van over de hele wereld. Dat Bamix garant staat voor een goede kwaliteit blijkt wel uit de tien jaar garantie die wordt gegeven op de motor van de Bamix staafmixers.

Vermogen

Als je de verschillende soorten staafmixers vergelijkt zie je een groot verschil in het vermogen. Dit kan wel oplopen tot 1.000 Watt maar zegt niets over de kwaliteit van een staafmixer. De Bamix SwissLine M200 staafmixer heeft bijvoorbeeld een vermogen van maar 200 Watt maar haalt wel een heel hoog toerental van maar liefst 18.000 toeren per minuut.

Het grote voordeel van een laag vermogen i.c.m. een hoog toerental is dat het stroomverbruik erg laag is. En toch kan je met deze staafmixer bijna alles wat je maar wilt, van soep maken tot ijs crunchen. Hiervoor zijn verschillende accessoires meegeleverd bij de Bamix SwissLine M200 staafmixer.

Mogelijkheden en accessoires

Op deze staafmixer vind je weinig toeters en bellen, maar dat is ook helemaal niet nodig. De staafmixer is krachtig genoeg en heeft maar twee standen. Ik heb in al die jaren nog nooit behoefte gehad aan meer standen of mogelijkheden. Je haalt hem uit de houder, zet hem aan en kan meteen beginnen. Meer heeft een goede staafmixer niet nodig.

De Bamix SwissLine M200 staafmixer wordt zoals gezegd geleverd met verschillende handige accessoires. Er zitten drie soorten mesjes bij, een handige hakmolen, een mengbeker waar de staafmixer precies inpast en een erg handige houder.

Bamix SwissLine M200 staafmixer mesjes

De mesjes

Het meest gebruikte mesje is het zg. multimesje. Hier kan je o.a. soepen mee pureren, sauzen maken of fruit fijnmalen voor bijvoorbeeld een smoothie. Ook het crunchen van ijs gaat probleemloos met dit multimesje.

Daarnaast zit er een klopper bij die je gebruikt voor wat luchtigere breidingen zoals slagroom, milkshakes en mousses. Ook het opkloppen van eiwitten gaat prima met de klopper.

Het mengmesje zorgt tenslotte voor het mengen van ingrediënten voor bijvoorbeeld tomatenpuree of mayonaise. Ook pannenkoekbeslag zou je prima kunnen bereiden met deze menger.

De hakmolen

Wat ook erg handig is is de bijgeleverde hakmolen. Dit is een kommetje met deksel en een ingebouwd mesje. Je kan de Bamix SwissLine M200 staafmixer hier opzetten en zo makkelijk droge ingrediënten als chocolade, harde kazen of kruiden mee verwerken. De hakmolen heeft een inhoud van 200 ml. en is net als de staafmixer makkelijk schoon te maken.

De mengbeker

Ook de mengbeker van 950 ml. is erg handig. Zelf gebruik ik deze voor het maken van bijvoorbeeld een lekkere kruidenolie of een kleine smoothie. De staafmixer past er mooi in waardoor je zonder gespetter aan de gang kan.

De houder

De Bamix SwissLine M200 staafmixer wordt geleverd met een mooie houder die makkelijk op je aanrecht kan blijven staan. De hakmolen kan je aan de achterkant kwijt, net als de drie mesjes. De staafmixer zelf hang je in de houder en het snoer kan je erachter wegwerken.

Zelf vind ik een handige houder erg belangrijk. Als je de staafmixer namelijk in een kast of la moet bewaren zal je deze minder snel gebruiken. Nu staat hij altijd voor het grijpen en komt de staafmixer regelmatig van pas.

Bamix SwissLine M200 staafmixer

Schoonmaken

Het onderhoud en schoonmaken van de Bamix SwissLine M200 staafmixer is erg eenvoudig. Ik spoel het metalen deel gewoon af onder de stromende kraan en laat hem op het aanrecht of in de houder drogen. De mesjes kan je er makkelijk af trekken om ook deze goed schoon te kunnen maken. De hakmolen is ook makkelijk uit elkaar te halen en schoon te maken.

Omdat de staafmixervoet vast zit aan het apparaat kan je de Bamix SwissLine M200 staafmixer niet in de vaatwasser doen. Eerlijk gezegd heb ik dit nooit als vervelend ervaren, juist omdat het schoonmaken zo makkelijk gaat.

Bamix staafmixer kopen

De Bamix SwissLine M200 staafmixer is o.a. te koop bij Bol.com. Het is géén goedkope staafmixer maar wél een hele goede staafmixer. Omdat ik deze staafmixer vaak gebruik vind ik een goede kwaliteit erg belangrijk. Als je een Bamix staafmixer koopt weet je dat je een goede kwaliteit in huis hebt.

Bij Bol.com vind je nog veel meer staafmixers in allerlei prijsklasses. Ook als je een goedkopere staafmixer wilt kan je hier dus terecht. Kijk bijvoorbeeld ook eens bij de top 10 staafmixers of de andere Bamix staafmixers die op dit moment leverbaar zijn.

Als je een staafmixer koopt via een van deze links krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Zelf heb ik de Bamix SwissLine M200 gewoon gekocht en ben ik er super tevreden mee.