KitchenAid Blender K400

KitchenAid Blender K400

Een tijdje geleden kwam ik de KitchenAid Blender K400 tegen. Nu is KitchenAid een van mijn favoriete merken, dus ik was meteen verkocht. In dit artikel lees je alles over deze mooie blender en ontdek je wat je hier allemaal mee kan. Ook vergelijk ik de Blender K400 met mijn eigen blender, de Power Blender van Magimix. Dus ben je net zo dol op smoothies als ik of maak je graag je eigen soep of notenpasta? Lees dan snel verder of de KitchenAid Blender K400 iets voor jou is.

Onderwerpen:

Een foto van de KitchenAid Blender K400 in gebruik
© KicthenAid

Over de KitchenAid Blender K400

De KitchenAid Blender K400 is een blender die voor veel ingrediënten is te gebruiken. De blender heeft een stevige metalen constructie en staat daardoor stabiel op je werkblad. Of je nu harde of zachte ingrediënten verwerkt, de blender blijft mooi op zijn plaats staan. Zowel soepen, smoothies als pasta’s van noten komen allemaal mooi glad uit de blender.

Je bedient de blender met een grote draaiknop. Hierbij kan je kiezen uit één van de volgende drie programma’s:

  • IJs malen
  • IJsdrankjes
  • Smoothies

Bij deze programma’s kiest de blender precies de goede stand voor het beste resultaat. Maar je kan de KitchenAid Blender K400 ook handmatig bedienen waarbij je de snelheid of pulse-stand zelf kiest. Je bedient hierbij alles met diezelfde draaiknop, hierdoor is de blender supermakkelijk in gebruik.

Je bedient de KitchenAid Blender K400 met één handige draaiknop
© KitchenAid

Belangrijkste onderdelen

De belangrijkste onderdelen van de blender zijn de motor, de mengbeker en het mes. Hieronder lees je waarin de KitchenAid Blender K400 zich onderscheidt.

De motor

De motor van deze blender heeft een vermogen van 1200 Watt met een kracht van 1,5 pk. In de blender vind je een Intelli-Speed motor die kijkt wat er in de mengbeker zit. Hierdoor past de blender de snelheid automatisch aan. Zo werkt de K400 altijd optimaal, ongeacht wat je op dat moment aan het verwerken bent.

De mengbeker

Ook de glazen mengbeker van de blender is bijzonder te noemen. Deze bevat ribbels waardoor de ingrediënten goed door de beker verdeeld worden en het mes goed bereiken. Met een inhoud van 1,4 liter is de mengbeker groot genoeg voor smoothies en notenpasta. Als je een wat grotere hoeveelheid soep pureert moet je dit in etappes doen. Maar dat laatste is bij de meeste blenders het geval.

Het mes

Het mes in de KitchenAid Blender K400 is asymmetrisch en geschikt voor harde en zachte ingrediënten. Van amandelen tot ijsblokjes en van chiazaad tot bladgroenten, het mes kan alles aan.

De zijderoze uitvoering van de blender K400
© KitchenAid

Kleuren van de KitchenAid Blender K400

De KitchenAid Blender K400 is leverbaar in 12 moderne kleuren. De meeste kleuren zijn ook terug te vinden in de andere KicthenAid producten zoals de bekende Artisan keukenmachines. Deze geven de blender een erg mooie uitstraling waardoor het niet misstaat op je aanrecht. Hij neemt wel wat ruimte in beslag maar als de blender in het zicht staat zal je deze veel vaker gebruiken.

De 12 kleuren van de KitchenAid Blender K400

Accessoires

De KitchenAid Blender K400 wordt standaard geleverd met de glazen mengbeker (1,4 liter) en een deksel met maatbekertje. Optioneel kan je er verschillende maten glazen en plastic mengbekers bij kopen. Bijvoorbeeld deze mengbeker met mes waarin je je drankje makkelijk mee kan nemen. Ook is het mogelijk een losse citruspers voor de blender te kopen. Deze zet je erop in plaats van de glazen mengbeker. Zo kan je hier ook heerlijk geperste sapjes mee maken.

De citruspers voor de K400
© KitchenAid

KitchenAid Blender K400 vs. Magimix Power Blender

Zelf heb ik de Magimix Power Blender die ik voor mijn smoothies en soepen gebruik. Ook dit is een hele fijne blender die eigenlijk niet onderdoet voor de KitchenAid Blender K400. Hieronder vind je een overzichtje met de verschillen tussen beide topblenders:

KitchenAid Blender K400Magimix Power Blender
1.4 liter mengbeker, glas1.8 liter mengbeker, glas
3 programma’s: ijs malen, ijsdrankjes, smoothies, reiniging5 programma’s: crushed ice, smoothies, soepen, ijsdesserts, spoelprogramma
5 snelheden4 snelheden
1200 Watt1300 Watt
600-16.000 tpm600-22.000 tpm
6,6 kilo4,8 kilo
401 x 432 x 229 mm405 x 165 x 165 mm
5 jaar garantie3 jaar garantie (30 jaar op de motor)
Incl. mengbeker, deksel met maatbekerIncl. mengbeker, deksel met maatbeker, mengspatel
12 kleuren4 kleuren

Op de productpagina’s van beide blenders vind je nog meer kenmerken van iedere blender. Hier vind je de productpagina van KitchenAid en hier van Magimix.

De KitchenAid blender met de meeneembeker
© KitchenAid

KitchenAid Blender K400 kopen

Ben je op zoek naar een goede blender waar je jarenlang plezier van hebt? Dan is zowel de KitchenAid Blender K400 als de Magimix Power Blender een prima keuze. Het is vooral een kwestie van smaak welke je voorkeur zal hebben. Op gebied van kwaliteit en gebruiksgemak doen beide blenders niet voor elkaar onder. De Magimix neemt wat minder ruimte in, de KitchenAid is wat mooier om te zien.

De blenders zijn te koop bij de volgende winkels:

KitchenAid Blender K400

Magimix Power Blender

Impressie van de KitchenAid Blender K400
© KitchenAid