Optimum NutriForce Extractor

Optimum NutriForce Extractor

Samenwerking – Van Froothie kreeg ik de vraag of ik hun nieuwe smoothie blender Optimum NutriForce Extractor wilde uitproberen. Nu weet je dat ik een groot liefhebber ben van mooie keukenspullen dus hoefde ik daar niet heel erg lang over na te denken.

Een tijdje later stond dus de postbode voor de deur met een gloednieuwe Optimum NutriForce Extractor. De hoogste tijd om deze handige smoothieblender eens uit te proberen en mijn ervaring met je te delen. Wat ik van de Optimum NutriForce Extractor vind lees je hieronder.

Over Froothie

Van Froothie had ik eerlijk gezegd nog nooit eerder gehoord. Het bedrijf begon met het leveren van groenten, fruit en apparatuur aan lokale cafés en juicebars in Australië. Inmiddels is Froothie uitgegroeid tot een internationale onderneming die wereldwijd haar producten en diensten levert.

Onder de klanten van Froothie vind je dan ook een groot aantal namen. Wendy’s Ice Cream, Oliver’s Real Food en Cold Rock maken bijvoorbeeld gebruik van de producten van Froothie. Met de Optimum serie wil Froothie nu ook de keuken van de consument bereiken.

Optimum NutriForce Extractor

Optimum NutriForce Extractor

De Optimum NutriForce Extractor is één van de producten die Froothie nu ook in Nederland levert. Het is een kleine en krachtige éénpersoons blender die erg geschikt is voor het maken van smoothies. De blender ziet er erg mooi uit en wordt geleverd met allerlei handige accessoires.

Zo zitten er twee bekers bij, eentje van 450 ml. en eentje van één liter. De bekers zijn gemaakt van BPA-vrij plastic en voelen erg stevig aan, bij de bekers vind je een handige drinkdeksel en twee vershouddeksels. Zo kan je de smoothie direct opdrinken, meenemen of makkelijk bewaren. Ook vind je twee soorten messen bij het apparaat.

Optimum NutriForce Extractor

Makkelijke bediening

Wat mij meteen opviel aan de Optimum NutriForce Extractor was dat er maar drie knoppen op zitten: een pulse-knop, een aan- en uitknop en een knop om de snelheid hoog of laag te zetten. Als je het apparaat aanzet draait het mes continue, met de pulse-knop bepaal je zelf wanneer de messen draaien.

Ik heb er inmiddels een paar smoothies mee gemaakt en ik moet zeggen dat het inderdaad erg makkelijk werkt. Je doet alle ingrediënten in de kan, draait het smoothie-mes erop en zet het in je blender. Nadat je de blender aan hebt gezet is je smoothie binnen één minuut klaar. Hierna draai je het mes eraf, draait er een van de deksels op en je bent klaar.

Optimum NutriForce Extractor

Bekers en messen

Bij de blender zitten zoals vermeld twee bekers waarin je je smoothies bereidt en meeneemt. De wat kleinere beker is handig voor het maken van bijvoorbeeld notenpasta’s als pindakaas. Voor het malen van harde ingrediënten gebruik je het speciale maalmes met twee snijbladen. Ook het fijnhakken van ijs gaat trouwens erg makkelijk met dit maalmes.

Voor het bereiden van een smoothie maak je gebruik van het extractor-mes, deze heeft meerdere snijbladen waarmee je groenten en fruit perfect kan blenden. Omdat de Optimum NutriForce Extractor een krachtige motor heeft (1000W) is je smoothie dan ook supersnel klaar. Je smoothie wordt mooi glad en is perfect geblend.

Optimum NutriForce Extractor

Mijn ervaring met de Optimum NutriForce Extractor

Ik heb de Optimum NutriForce Extractor nu een tijdje in mijn bezit en moet zeggen dat het met prima bevalt. De blender is niet al te groot, maakt weinig herrie en werkt erg makkelijk. Door de handige zuignapjes onderop staat de Optimum NutriForce Extractor bovendien stevig op je aanrecht.

Ook de snelheid van het apparaat verraste me. Ik had zelf al Le Blender van Magimix en die doet aanzienlijk langer over een smoothie. Daarbij moet ik wel zeggen dat de Magimix groter is en ik daar ook grotere hoeveelheden mee bereid. De Optimum NutriForce Extractor is echt geschikt voor één of hooguit twee smoothies.

Een ander pluspunt vind ik de bekers die je zowel gebruikt bij het bereiden als het opdrinken. Je doet alle ingrediënten erin, zet het op de blender en neemt het daarna met beker en al mee. Je hoeft alleen de messen even af te spoelen onder de kraan en klaar ben je. De meeneem- en vershouddeksels sluiten de bekers bovendien prima af.

Optimum NutriForce Extractor

Het is voor mij geen vervanging voor de Magimix-blender maar een handige toevoeging daarop. De Magimix gebruik ik nu voor andere bereidingen en voor de smoothies pak ik tegenwoordig de Optimum NutriForce Extractor. Het apparaat zier er fraai uit, werkt snel en is makkelijk schoon te maken. Ideaal dus voor het bereiden van één of twee smoothies.

Het enige ‘minpuntje’ vind ik de plastic bekers, maar omdat deze vooral bedoeld zijn om mee te nemen is het begrijpelijk dat hier voor gekozen is. Ik gebruik de Optimum NutriForce Extractor nog te kort om te kunnen vertellen hoe de bekers zich houden. Voor nu zien ze er nog als nieuw uit.

Optimum NutriForce Extractor

Conclusie

Of je de Optimum NutriForce Extractor moet kopen of niet is een persoonlijke overweging. Zoals ik deze smoothieblender nu heb ervaren is het een mooi en praktisch apparaat dat heel makkelijk en prettig werkt. De prijs is wat hoger dan andere blenders maar de kwaliteit is daar ook naar.

Als je op zoek bent naar een mooie en snelle blender voor één of twee personen dan kan ik je de Optimum NutriForce Extractor zeker aanraden. Ik gebruik de blender nu zelf een tijdje en merk dat ik er veel plezier van heb. Het maken van een lekkere smoothie is zo gebeurd en ook met schoonmaken ben je snel klaar.

Hier vind je meer informatie over de Optimum NutriForce Extractor en kan je deze online bestellen. Op de website van Froothie vind je bovendien nog veel meer handige producten voor in de keuken.