Altijd vers citroensap

Altijd vers citroensap

Bijna iedereen heeft wel het bekende gele flesje citroensap in de keuken liggen, altijd handig als je het onverwachts nodig hebt voor een gerecht. Maar ook bijna iedereen heeft wel een paar verse citroenen liggen, en dan heb je dat flesje eigenlijk helemaal niet nodig.

Als je ervoor zorgt dat je een eenvoudige citroenpers in de keukenla hebt liggen heb je namelijk altijd de beschikking over vers citroensap. En dat is toch net een stukje lekkerder dan het geconcentreerde sap dat al maanden in dat gele flesje zit.

Je draait een citroenpers dwars door de schil in de citroen en je hebt je eigen ‘natuurlijke flesje’. Door in de citroen te knijpen druppelt het sap uit het tuitje en heb jij voortaan altijd vers citroensap in huis. Ben je klaar dan leg je de citroen met tuitje gewoon in de koelkast, je kan deze prima een tijdje bewaren.

Je ziet het, voor mij is een citroenpers een van die onmisbare keukenspullen geworden. Te koop in iedere kookwinkel of bestel je citroenpers bij Bol.com.

Altijd vers citroensap met deze citroenpers

Printen? Het artikel wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Tips van Kookidee

Zoek je een lekker recept? Of heb je nog iets nodig voor in de keuken? Bekijk dan deze tips of alle makkelijke recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens