En garde! Tien handige gardes om van alles te kloppen

En garde! Tien handige gardes om van alles te kloppen

Ik klop wat af in mijn keuken, van eenvoudig beslag voor de pannenkoeken tot luchtige sauzen. Ik heb inmiddels dan ook heel wat gardes in allerlei maten en van verschillende materialen. In het overzicht hieronder vind je tien handige gardes waar je van alles mee kan kloppen.

Van kleine sausgardes tot de wat nieuwere bolletjesgardes én een speelse garde voor als je wil koken met een kind. Er zijn zelfs gardes met verschillende functies zoals een garde met spatel waar je makkelijk de saus mee uit een kom kan schrapen. Bekijk dus snel het overzicht hieronder en laat je inspireren voor als je op zoek bent naar een nieuwe garde.

Diamant Sabatier garde

Deze eenvoudige garde van Diamant Sabatier is gemaakt van roestvrij staal en heeft een licht gebogen grip. Hierdoor ligt deze garde prima in je hand en kan je prima kracht zetten bij het kloppen. Niet te klein en niet te groot, de ideale allesklopper dus.

Diamant Sabatier Garde

Bekijk bij Bol.com

Brabantia Profile garde

Deze handige Brabantia Profile garde heeft een wat andere vorm dan je misschien gewend bent. Door de wat afgeplatte onderkant kom je met deze garde makkelijk bij de randen in je pan of mengkom. Ideaal voor bijvoorbeeld het kloppen van beslag voor je pannenkoeken.

Brabantia Profile Garde

Bekijk bij Bol.com

Brabantia Profile garde – anti-aanbak

Ook deze anti-aanbak garde komt uit de Brabantia Profile lijn. De draden waarmee je klopt zijn gemaakt van hard nylon waardoor je de anti-aanbaklaag van je pannen niet kan beschadigen. Het nadeel is dat je er alleen niet al te dikke substanties mee kan kloppen omdat het nylon minder stevig is dan bijvoorbeeld roestvrij stalen draden.

Brabantia Profile Garde - Anti-aanbak

Bekijk bij Bol.com

BK Easy Tools garde – zwart siliconen

Ook deze zwarte siliconen garde van BK Easy Tools is geschikt voor pannen met een anti-aanbaklaag. De draden van deze garde zijn voorzien van zwart silicoon waardoor de bodem van je pan goed beschermd wordt tijdens het kloppen. Met deze klopper kan je wel dikkere substanties kloppen al kan het siliconen deel wel gaan slijten na verloop van tijd.

BK Easy Tools Garde - Zwarte Siliconen

Bekijk bij Bol.com

Joseph Joseph Twist

Deze Joseph Joseph Twist is een handige siliconen garde die twee functies heeft. Door aan de achterkant te draaien kan je deze garde in- en uitklappen. Ingeklapt gebruik je hem als spatel, uitgeklapt als garde. Je kan deze garde makkelijk uitelkaar halen en zo eenvoudig schoonmaken. Groot voordeel is dat de garde ingeklapt makkelijk op te bergen is.

Joseph Joseph Twist - Siliconen Garde

Bekijk bij Bol.com

Joseph Joseph Wiskle garde

Ook deze Joseph Joseph Wiskle garde heeft een dubbele functie, al hoef je hierbij niets in of uit te klappen. Een van de draden van deze garde is namelijk voorzien van een stevige siliconen schraprand waarmee je makkelijk de laatste beetjes uit een pan of mengkom kan schrapen. En tijdens het kloppen merk je helemaal niets van dit handige hulpje op deze garde.

Joseph Joseph Wiskle Garde

Bekijk bij Bol.com

Brabantia Profile sausjesgarde

Deze sausjesgarde uit de Brabantia Profile serie is wat kleiner van formaat. De garde is dus ideaal voor het kloppen van sausjes in wat kleinere kommetjes en bakjes. Omdat de onderkant wat plat is afgerond kom je prima bij de randen. De garde is van roestvrij staal en kan na gebruik gewoon in de vaatwasser.

Brabantia Profile Sausjesgarde

Bekijk bij Bol.com

Profi Plus bolletjesklopper

De Profi Plus bolletjesklopper is een heel ander soort garde dan je gewend bent. Deze garde heeft een aantal flexibele stalen draden met aan het uiteinde kleine bolletjes. Als je met deze garde gaat kloppen trillen de draadjes en bolletjes waardoor er extra veel lucht door het mengsel wordt geklopt. Door de vorm worden ook alle randen in de pan of mengkom makkelijk bereikt. Deze Profi Plus bolletjesklopper is er ook met siliconen balletjes.

Profi Plus bolletjesklopper

Bekijk bij Bol.com

Leifheit Proline speed garde

Ook deze speed garde uit de Proline serie van Leifheit is een innovatieve garde. Iedere draad van deze garde is voorzien van een spiraal waardoor het oppervlak waarmee je klopt groter is. Hierdoor klop je met deze garde een stuk sneller dan met een gewone garde, bovendien hoef je veel minder kracht te gebruiken bij het kloppen. Deze speed garde is ideaal voor het luchtig kloppen van slagroom en eiwitten en voor het opschuimen van melk.

Leifheit - Proline - Speed Garde

Bekijk bij Bol.com

Headchefs kindergarde

Deze kindergarde uit de Headchefs kinderbestek serie is een leuke garde als je samen met een kind wil bakken of koken. Met deze vrolijke limegroene garde in de vorm van een poppetje zal ieder kind je graag meehelpen. Misschien niet de meest ideale garde voor de thuiskok maar een erg leuk hebbedingetje als je graag met kinderen kookt.

Headchefs kindergarde

Bekijk bij Bol.com

Garde kopen?

Je kan alle gardes kopen bij Bol.com en eenvoudig bij je thuis laten bezorgen. Wil je nog meer inspiratie dan vind je hier alle gardes bij Bol.com en hier de top 10 gardes van dit moment. Kloppen maar!

Joseph Joseph Twist