Goede knoflookpersen

Goede knoflookpersen

Een goede knoflookpers is altijd handig om te hebben. Vooral in de Franse keuken wordt gebruik gemaakt van geperste knoflook. Door de knoflook te persen wordt de smaak namelijk een stuk intenser. Hoe fijner de knoflook is, hoe scherper de knoflooksmaak wordt. Of je hier van houdt is natuurlijk persoonlijk. Voor mij hangt dat helemaal af van het gerecht waar ik de knoflook in gebruik. Maar zelf pers ik dus regelmatig knoflook, en dan ben ik blij dat ik een goede pers heb.

Bij een goede knoflookpers zijn een aantal dingen belangrijk. Het belangrijkst is dat de knoflook goed fijn wordt geperst zonder dat het een papperige boel wordt. Ook is het van belang dat je de knoflookpers makkelijk schoon kan maken. Zelf vind ik het tot slot fijn als je kan voorkomen dat je naar knoflook ruikende vingers krijgt.

Ik zocht een aantal goede knoflookpersen voor je uit. Ieder met hun eigen sterke punten en mogelijkheden. Zelf gebruik ik met veel plezier deze eenvoudige knoflookpers van Brabantia. Maar misschien is een van de andere knoflookpersen meer iets voor jou.

Knoflook

Leifheit Proline knoflookpers

De Leifheit Proline knoflookpers is een ander soort knoflookpers dan je gewend bent. Bij deze pers rol je de knoflookpers over de teentjes knoflook. De knoflook komt door de gaatjes waarna je deze in je gerecht kan gebruiken. Deze knoflookpers van Leifheit is makkelijk schoon te maken en werkt erg prettig.

Leifheit Proline knoflookpers

Bekijk bij Bol.com

Brabantia Profile knoflookpers

De Brabantia Profile knoflookpers is een traditionele knoflookpers zoals deze veel gebruikt wordt. Ook zelf heb ik deze knoflookpers in de keukenlade liggen. De knoflook wordt mooi fijn geperst, zelfs met het velletje er nog om heen. Omdat het zeefje er makkelijk uit is te halen krijg je deze knoflookpers ook makkelijk weer schoon. Je kan deze pers zonder problemen in de vaatwasser doen.

Brabantia Profile knoflookpers

Bekijk bij Bol.com

Joseph Joseph Easy Press knoflookpers

De Joseph Joseph Easy Press knoflookpers lijkt ook een ‘traditionele’ knoflookpers. Toch werkt deze pers anders dan je gewend bent. De knoflookpers bestaat uit twee delen, het kunststof deel klik je namelijk eenvoudig los. Hiermee schraap je de geperste knoflook makkelijk van het zeefje. Op de website van Bol.com zie je hier een handig filmpje van. Ook is de knoflookpers hierdoor makkelijk schoon te maken. Het bakje waarin de knoflooktenen gaan is wat dieper, er kunnen dus meerdere teentjes tegelijk in. Je hoeft met deze handige knoflookpers niet veel kracht te zetten.

Joseph Joseph Easy Press knoflookpers

Bekijk bij Bol.com

Garlicmaster knoflookpers en peller

De Garlicmaster knoflookpers en peller is een geval apart. Je doet bij deze knoflookpers het teentje knoflook in een kunststof bakje dat je dicht kan klikken. Door hieraan te draaien wordt je knoflookteen geperst. Hoelang je draait bepaalt hoe fijn je de knoflook uiteindelijk perst. In het filmpje bij Bol.com wordt dit wat duidelijker uitgelegd. Met de bijgeleverde ‘peeler’ pel je de teentjes razendsnel. Je doet het teentje in de peeler en wrijft deze tussen je handen. Het velletje laat los en de teen kan in de pers. Een handige manier om knoflook te persen zonder stinkende handen. Bovendien is deze knoflookpers makkelijk schoon te maken.

Garlicmaster knoflookpers en peller

Bekijk bij Bol.com

OXO Good Grips knoflookpers

Deze OXO Good Grips knoflookpers heeft een bijzondere eigenschap. Aan de bovenkant van de pers zit een handig hulpmiddeltje om hem snel schoon te krijgen. Door de knoflookpers open te klikken zwaai je de hendels open. Hierna kan je de achtergebleven restjes er in één keer uitdrukken. Ook deze knoflookpers perst de knoflook goed fijn. En door de stevige handgrepen ligt de knoflookpers goed in de hand. Bovendien kan deze knoflookpers van OXO Good Grips zonder problemen in de vaatwasser.

OXO Good Grips knoflookpers

Bekijk bij Bol.com

Joseph Joseph Rocker knoflookpers

De Joseph Joseph Rocker knoflookpers lijkt op de eerste knoflookpers in dit overzicht. Ook bij deze knoflookpers beweeg je de pers over het teentje. Door een wiegende beweging pers je de knoflook fijn. Hierna wordt deze opgevangen in de Rocker, dit door de komvorm van deze knoflookpers. Zo kan je de geperste knoflook makkelijk bij je gerecht voegen. Hierna spoel je de knoflookpers eenvoudig schoon onder de kraan.

Joseph Joseph Rocker knoflookpers

Bekijk bij Bol.com

Knoflookpers en -snijder

Deze merkloze knoflookpers en knoflooksnijder heeft twee verschillende mesjes. Zo kan je kiezen om de knoflook te persen (hakken) of in plakjes te snijden. De verwerkte teentjes knoflook worden opgevangen in een handig plastic bakje. Hierna kan je het makkelijk toevoegen aan je gerecht. Wat handig is van deze pers en snijder is dat je het geheel in de koelkast op kan bergen. Ideaal als je de knoflook nog even wilt bewaren voor later.

Merkloze knoflookpers en knoflooksnijder

Bekijk bij Bol.com

Masterclass knoflookpers en -snijder

Ook bij deze Masterclass knoflookpers en -snijder kan je de teentjes knoflook persen of snijden. Doe je het teentje in het eerste vakje dan wordt het geperst. Kies je voor het tweede bakje dan krijg je mooie dunne plakjes knoflook. Je hebt dus geen losse mesjes en onderdelen die je kwijt kan raken. Nadeel van deze knoflookpers is dat die niet in de vaatwasser kan. Maar als je deze onder een harde straal water houdt spoel je de overgebleven restjes zo weg.

Masterclass knoflookpers en -snijder

Bekijk bij Bol.com

Jamie Oliver knoflookpers

Net als de vorige twee kan ook deze Jamie Oliver knoflookpers persen en snijden. Deze stevige RVS pers heeft een ruim bakje voor de tenen. Ook grote knoflooktenen passen hier dus moeiteloos in. Je hoeft het velletje trouwens niet te verwijderen voor het persen. Wel zo handig. Ook het schoonmaken gaat makkelijk. Deze knoflookpers kan namelijk gewoon in de vaatwasser.

Jamie Oliver knoflookpers

Bekijk bij Bol.com

Weis knoflookpers

Deze Weis knoflookpers is de laatste knoflookpers in dit overzicht. Net als de OXO Good Grips knoflookpers heeft ook deze knoflookpers volledig openklapbare grepen. Omdat de bovenkant voorzien is van puntjes druk je achtergebleven knoflook zo uit de gaatjes. Schoonmaken is dus geen enkel probleem. Ook kan je deze knoflookpers van Weis gewoon in de vaatwasser doen. Een eenvoudige maar stevige knijper die erg handig in gebruik is.

Weis knoflookpers

Bekijk bij Bol.com

Meer knoflookpersen

Staat jouw ideale knoflookpers hier niet tussen? Dan vind je hier nog veel meer knoflookpersen. En snijd je gewoon liever je knoflook dan vind je hier een paar hele goede koksmessen.