Handige mengkommen en beslagkommen

Handige mengkommen en beslagkommen

Mengen, kloppen, kneden… als je net zo van koken en bakken houdt als ik kan je niet zonder een goede mengkom. Ik zocht een aantal handige beslagkommen en mengkommen voor je uit. Lekker groot, met handige mogelijkheden of die extra stevig op je werkblad staan.

Hieronder vind je de meng- en beslagkommen die mij handig lijken en die ik graag met je deel. In verschillende maten, van verschillende materialen of in een handige set. Voor het opkloppen van slagroom tot het bereiden van deeg. Deze mooie kommen komen altijd van pas.

Curver Chef@home Beslagkom

Deze beslagkom van Curver Chef@home is met een inhoud van vijf liter lekker groot. Hij is er trouwens ook in een wat kleinere uitvoering van drie liter. Aan de binnenkant vind je een maataanduiding, erg handig.

Curver Chef@home Beslagkom

De onderkant is van rubber en voorzien van een handig kantelstuk. Omdat deze beslagkom van kunststof is kan deze gewoon in de vaatwasser.

Coninx set met 3 RVS meng- en beslagkommen

Deze set RVS beslag en mengkommen van Coninx bestaat uit drie kommen. Met een inhoud van 1,25 liter, 2,5 liter en 4,5 liter beschik je altijd over de juiste kom. Het grote voordeel van deze kommen is dat ze – in tegenstelling tot kunststof – goed vetvrij te maken zijn. Hierdoor zijn ze ideaal voor o.a. het kloppen van eiwitten maar ook voor alle andere bereidingen waar je een mengkom of beslagkom voor nodig hebt.

Coninx set met 3 RVS meng- en beslagkommen

Door de siliconen bodem blijven ze stevig op je werkblad staan en ook deze kommen hebben een maataanduiding aan de binnenkant.

Joseph Joseph Nest Mix mengkommen set

In deze mooie set mengkommen van Joseph Joseph vind je drie mengkommen en een eierscheider. De mengkommen hebben een inhoud van 1,4 liter, 2,4 liter en 3,8 liter. De mengkommen zijn voorzien van een speciale rand om je eieren te breken. Met de handige eierscheider die eenvoudig op iedere mengkom is te bevestigen kan je makkelijk eiwitten en eidooiers scheiden.

Joseph Joseph Nest Mix mengkommen set

De Joseph Joseph Nest Mix set is gemaakt van kunststof en kan in de vaatwasser. Alle kommen en de eierscheider passen perfect in elkaar waardoor je deze set makkelijk kan opbergen.

Joseph Joseph Nest 9 Plus set

Ook deze handige set is van Joseph Joseph maar bevat veel meer dan een mengkom. Zo vind je in deze handige set een grote mengkom (4,5 liter) en een kleine mengkom van 0,5 liter. Daarnaast bevat deze set een zeef, een vergiet en maatcups voor cups en eet- en theelepels. De set is BPA-vrij en kan gewoon in de vaatwasser.

Joseph Joseph Nest 9 Plus set

Net als de andere producten uit de Joseph Joseph Nest serie zijn alle onderdelen van de Joseph Joseph Nest 9 Plus set eenvoudig in elkaar te stapelen. Hierdoor nemen ze weinig ruimte in en kan je alles eenvoudig opbergen.

Curver Essentials beslagkom

Ben je op zoek naar een niet al te grote en basic beslagkom? Dan is deze Curver Essentials beslagkom een goede keuze. Deze mooie groene beslagkom heeft een inhoud van 2,5 liter en heeft een makkelijke handgreep. Hierdoor is het uitschenken erg eenvoudig en hoef je niet bang te zijn voor knoeien.

Curver Essentials beslagkom

De onderkant van de beslagkom bestaat uit noppen die als voet dienen. De kom is gemaakt van BPA-vrij kunststof en kan je gewoon in de vaatwasser doen. Schoonmaken is dus een koud kunstje.

Rosti Margrethe beslagkom

De Rosti Margrethe beslagkom heeft een handig spatdeksel waarmee je zonder knoeien je beslag kan bereiden. In het spatdeksel vind je een opening waar je zonder problemen de gardes van je mixer in kan steken. Met een witte deksel is de spatdeksel ook helemaal af te sluiten. De Rosti Margrethe beslagkom heeft een inhoud van drie liter.

Rosti Margrethe beslagkom

De beslagkom is gemaakt van kunststof en heeft een antislipring waardoor deze stevig op je werkblad blijft staan. Een ideale mengkom dus voor het maken van bijvoorbeeld pannenkoekenbeslag of een beslag voor een lekkere cake.

Brabantia beslagkommen set Matt Steel

De Brabantia beslagkommen set Matt Steel is er voor wie de beste kwaliteit wil. De set bestaat uit drie kommen met een inhoud van 1 liter, 1,6 liter en 3 liter. De mengkommen zijn gemaakt van mat en duurzaam roestvrij staal en dus goed te gebruiken voor het kloppen van eiwitten. RVS schalen zijn namelijk prima vetvrij te maken, dit in tegenstelling tot mengkommen van kunststof. Aan de binnenkant van de kommen vind je weer een handige maataanduiding.

Brabantia beslagkommen set Matt Steel

De schalen hebben een kunststof bodem waardoor deze stevig op je werkblad staan en niet weg kunnen glijden. Bovendien zijn de bodems van deze mengkommen hittebestendig tot 220ºC en dus prima geschikt voor hete ingrediënten.

Meer mengkommen en beslagkommen

De selectie meng- en beslagkommen van hierboven is natuurlijk maar een klein deel van wat er verkrijgbaar is. Zo heb je mengkommen in nog veel meer kleuren en materialen zoals glas, staal en zelfs aardewerk. Hier vind je nog veel meer mengkommen en beslagkommen voor in de keuken.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens