Maatlepels

Maatlepels

Bij veel recepten kom je maataanduidingen als eetlepels (el.) en theelepels (tl.) tegen. Vroeger stond ik braaf met een echte eet- of theelepel hoeveelheden af te meten tijdens het koken, en omdat je allerlei maten lepels hebt had ik dus geen idee hoeveel ik nou precies van alles toevoegde.

Nu ben jij natuurlijk een fervent koker en heb je al lang een setje maatlepels in je keukenlade liggen, dan vertel ik je nu dus niets nieuws. Maar misschien is er nog ergens iemand die net als ik vroeger met echte lepels loopt af te meten, en dan is een setje maatlepels dus echt een uitkomst.

Maatlepels zijn bij mij inmiddels onmisbaar geworden in de keuken en ze worden dan ook regelmatig gebruikt. Soms voeg ik ingrediënten uit de losse pols toe, maar als een recept echt nauw luistert dan zijn maatlepels een uitkomst. De meest voorkomende eenheden zijn in zo’n setje te vinden, in het Engels (tbsp. tablespoon, tsp. teaspoon) of in het Nederlands (el. eetlepel, tl. theelepel). Supermakkelijk dus!

Een setje maatlepels vind je bij iedere kookwinkel maar ook bij zaken als Blokker en de HEMA. Geen zin om de deur uit te gaan? Ook bij Bol.com kan je maatlepels bestellen en heb je ze meestal de volgende dag al in huis.

Maatlepels