Vijf mooie en handige snijplanken

Vijf mooie en handige snijplanken

Een goede snijplank is onmisbaar in je keuken, iedereen die regelmatig kookt heeft minstens een paar verschillende snijplanken in de keuken staan. Voor het snijden en hakken van groenten, vlees, kruiden of brood gebruik ik zelf naast een goed mes dus ook altijd een goede snijplank.

Van dikke hakblokken tot een speciale kaasplank, elk met hun eigen eigenschappen en mogelijkheden. Wat je zeker in huis moet hebben is een setje snijplanken voor bijvoorbeeld vis, vlees en groenten. Zo kan je hygiënisch werken en meerdere dingen tegelijk snijden. Ik heb hieronder vijf mooie en handige snijplanken voor je op een rijtje gezet.

Butler Hakblok 40 x 40 cm

Dit Butler Hakblok is 40 bij 40 cm en maar liefst 10 cm dik. Het is gemaakt van kops beukenhout en ligt heel stevig op je aanrecht. Het grote voordeel van dit hakblok is de dikte waardoor je jouw werkblad als het ware verhoogt. Zo kan je nog makkelijker hakken en snijden is mijn ervaring. Door de extreme hardheid is het geschikt voor intensief en dagelijks gebruik. Je moet het hakblok voor het eerste gebruik meerdere keren behandelen met minerale olie. Zo blijft je hakblok in een prima conditie en zal je hier heel lang plezier van hebben.

Butler Hakblok 40 x 40 cm

Bekijk bij fonQ

Magisso snijplank 40 x 30 cm

Deze Magisso snijplank heeft een handige hoek die je over de rand van je aanrecht legt. Hierdoor blijft de snijplank perfect op zijn plaats liggen als je bijvoorbeeld aan de slag bent met moeilijk snijdbare ingrediënten als harde kaas. Maar ook voor ander snijwerk als groente, vlees of vis is de Magisso snijplank te gebruiken. Deze snijplank is gemaakt van bamboe en is eenvoudig te reinigen. Je kan deze bamboe snijplank gewoon schoonmaken met warm water en staand laten drogen. Zo houdt de plank geen vocht vast en droogt deze weer kaarsrecht op.

Magisso snijplank 40 x 30 cm

Bekijk bij fonQ

Joseph Joseph Index snijplankenset

Deze Joseph Joseph Index Steel XL Plus snijplankenset is de set die ook op mijn aanrecht staat. Ik gebruik deze snijplankenset dagelijks voor o.a. het snijden van vlees, vis, groenten en warme gerechten. De set bestaat uit vier snijplanken voor ieder van deze mogelijkheden. De snijplanken zijn gecodeerd met een kleur (bijvoorbeeld groen voor groenten) en een afbeelding. De snijplanken zijn van kunststof en kunnen in de vaatwasser, de houder is gemaakt van RVS en is een echte eycatcher op je aanrecht.

Joseph Joseph Index Steel XL Plus snijplankenset

Bekijk bij fonQ

Joseph Joseph Chop2Pot Plus Snijplank

Ook van het merk Joseph Joseph is deze handige Chop2Pot snijplank. Het geheim van deze snijplank zit hem in de flexibele zijkanten waardoor je de snijplank als een soort ‘veger en blik’ kan klappen. Hierdoor kan je vooral kleiner gesneden ingrediënten heel gemakkelijk in de pan gooien. Je klapt de snijplank in door in het handvat te knijpen, hier heb je dus maar één hand voor nodig. De inklapbare snijplank is gemaakt van kunststof en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ook kan deze snijplank zonder problemen in je vaatwasser.

Joseph Joseph Chop2Pot Plus Snijplank

Bekijk bij fonQ

Boska Monaco Cheesy kaasset

De Boska Monaco Cheesy kaasset is een snijplank van leisteen met een RVS kaasmesje. Deze set is specifiek bedoeld voor het snijden van kaas. De snijplank is zo mooi dat je de kaas hier ook op kan presenteren. De afmeting van de leistenen plaat is circa 33 bij 24 cm. Met gewoon schoolbordkrijt kan je trouwens schrijven op het leisteen, een leuke manier om de kazen op de kaasplank te benoemen.

Boska Monaco Cheesy kaasset

Bekijk bij fonQ