Onmisbare keukenmessen

Onmisbare keukenmessen

Er is bijna geen gerecht te bedenken waarbij je niet hoeft te snijden. Groenten, vlees, vis of verse kruiden… vaak moet je het eerst bereiden voor je het in de pan gooit. Zelf heb ik een flinke tijd geleden een paar goede keukenmessen gekocht waar ik nu niet meer zonder kan. En als je ze goed onderhoudt gaan ze echt heel lang mee.

Nu kan je niet alle messen overal voor gebruiken, dus is het verstandig goed na te denken welke messen het meest van pas komen tijdens je avonturen in de keuken. Zelf zweer ik bij deze keukenmessen die volgens mij in geen enkele keuken mogen ontbreken.

Koksmes

Het koksmes is het belangrijkste mes in de keuken omdat je het bijna overal voor kan gebruiken. Of het nu gaat om het snijden van groenten, vlees, vis of kruiden met een koksmes is het geen probleem. Deze messen zijn wat groter waardoor ze prima in de hand liggen en hebben een groot lemmet. Door de vorm van het lemmet kan je er zowel mee snijden als mee hakken. Wat mij betreft onmisbaar in iedere keuken!

Koksmes

Je kan een goed koksmes kopen bij Bol.com. Mijn koksmes heeft een lemmet van 20 cm.

Officemes

Het officemes is het mes dat ik zelf het meest gebruik, zelfs nog vaker dan mijn koksmes. Als ik groenten of fruit snijd is dit het mes wat ik uit de keukenla pak. Het is wat kleiner en heeft een fijn lemmet waarmee je wat preciezer kan snijden. Als het mes scherp genoeg is kan je er zelfs prima tomaten mee snijden, mits ze niet overrijp zijn.

Officemes

Je kan een goed officemes kopen bij Bol.com . Mijn officemes heeft een lemmet van 12 cm.

Vleesmes

Dan heb je het vleesmes, dit is een groot mes met een lang lemmet waar je moeiteloos vlees en vis mee kan snijden. Door het lange lemmet snijdt het mes als boter door je vlees of vis heen en kan je makkelijk mooie en gelijke stukken snijden. Een mes dat je misschien minder vaak gebruikt maar dat toch regelmatig tevoorschijn wordt gehaald.

Vleesmes

Je kan een goed vleesmes kopen bij Bol.com. Mijn vleesmes heeft een lemmet van 23 cm.

Tomatenmes

Een tomatenmes is een mes waarvan je pas beseft dat je het altijd hebt gemist als je het hebt. Dit kleinere mes heeft een gekarteld lemmet waarmee je moeiteloos hele dunne plakjes tomaat kan snijden. Omdat ik vaak dunne plakjes gebruik heb ik speciaal een tomatenmes gekocht en daar geniet ik iedere keer weer van.

Tomatenmes

Je kan een goed tomatenmes kopen bij Bol.com.  Mijn tomatenmes, dat eigenlijk officeel een worstmes is,  heeft een lemmet van 14 cm. Het verschil zit hem in de twee puntjes aan het einde die wel op een tomatenmes en niet op een worstmes zitten. Ik heb ze nog niet gemist.

Broodmes

Ook een broodmes is een mes dat niet iedereen nodig heeft maar voor mij onmisbaar is. Omdat ik zelf regelmatig brood bak besloot ik een broodmes te kopen, vooral omdat de messen die we in huis hadden vaak het brood kapot sneden. Met dit echte broodmes krijg ik perfecte dunne plakken versgebakken dampend brood. Dit mes is trouwens ook ideaal om wat zachtere taarten en gebak te snijden.

Broodmes

Je kan een goed broodmes kopen bij Bol.com. Mijn broodmes heeft een lemmet van 23 cm.

Hieronder heb je een overzicht van alle keukenmessen zodat je een beetje een idee van de verhoudingen hebt. Op de foto zie je duidelijk dat het officemes het vaakst gebruikt wordt.

Al mijn messen op een rijtje

Keukenmessen kopen

Als je een keukenmes wil kopen kan je beter direct een goed mes kiezen. Je hebt er meer gemak van en zal er veel langer plezier aan beleven dan de goedkope huis-, tuin- en keukenmessen die je bijna overal ziet.

Let bij het kopen van een mes op het materiaal en de hardheid van het lemmet, hoe het heft in je hand ligt en hoe het heft bevestigd is. Mijn messen haal ik natuurlijk bij mijn favoriete kookwinkel. Wil je liever online keukenmessen kopen dan kan je o.a. keukenmessen bij Bol.com bestellen.