Zo houd je keukenmessen scherp

Zo houd je keukenmessen scherp

In het begin bewaarde ik mijn keukenmessen gewoon in de keukenlade, het was niet alleen onhandig pakken maar omdat alles op elkaar lag werden de messen ook sneller bot. Tegenwoordig bewaar ik mijn messen in een handig messenblok zodat ik ze makkelijk kan pakken en ze ook nog eens beter beschermd zijn.

Nu worden keukenmessen na verloop van tijd toch bot en is het verstandig deze regelmatig te laten slijpen door een specialist. Zelf ben ik nogal huiverig om ze door zo’n messenslijper te halen en lever ik ze liever in bij mijn favoriete kookwinkel. Zij hebben nog iemand die de messen ambachtelijk slijpt en dat vind ik wel zo fijn.

Keramische messenscherper

Wat ik wel zelf doe is mijn messen scherpen, hier gebruik ik een eenvoudige keramische messenscherper voor van het merk Homeij. Dit zijn twee keramische staafjes waar je het mes een paar keer doorheen haalt, door dit te doen blijft je keukenmes vlijmscherp en snijdt deze zonder moeite door alles heen.

Omdat mijn messenscherper aan vervanging toe was toog ik naar mijn kookwinkel maar helaas kon deze ze niet meer leveren. Ik was dan ook erg blij toen ik ontdekte dat Bol.com precies dezelfde messenscherper nog in het assortiment heeft.

Ben jij ook zuinig op je messen en wil je ook zorgen dat ze scherp blijven dan kan ik je de Homeij keramische messenscherper echt aanraden. Je haalt het mes voor je snijdt er een paar keer doorheen en ze zijn weer vlijmscherp. En als je ze dan één keer per jaar professioneel laat slijpen gaan je keukenmessen een leven lang mee.

Zo houd je keukenmessen scherp
Zo houd je keukenmessen scherp

Printen? Het artikel wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Tips van Kookidee

Zoek je een lekker recept? Of heb je nog iets nodig voor in de keuken? Bekijk dan deze tips of alle makkelijke recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens