Zeven handige en mooie ovenschalen

Zeven handige en mooie ovenschalen

Voor het maken van lasagnes, ovenschotels of een lekker stuk vlees gebruik ik vaak één van mijn ovenschalen. Hieronder vind je zeven handige en mooie ovenschalen waar ook jij de lekkerste ovengerechten mee kan maken.

Deze ovenschalen zijn zoals gezegd niet alleen handig maar ook erg mooi. De ovengerechten die je hierin bereidt en presenteert zien er dus extra feestelijk uit. Ik koos voor verschillende formaten en materialen zodat er voor iedereen wel iets tussen zit.

Le Creuset rechthoekige ovenschaal

De Le Creuset rechthoekige ovenschaal is een echte klassieker die iedereen vast wel kent. Deze mooie ovenschalen zijn er in diverse afmetingen en kleuren waarbij rood mijn favoriet is. De schaal is bestand tegen temperaturen tot 260 graden.

Le Creuset maakt de ovenschalen van geëmailleerd aardewerk waardoor ze niet krassen en de kleur er niet vanaf schilfert. Standaard heb je vijf jaar garantie op de ovenschalen van Le Creuset, en dat zegt eigenlijk al genoeg.

Le Creuset Rechthoekige Ovenschaal

Klik hier om de ovenschaal van Le Creuset te bestellen.

Jamie Oliver terracotta ovenschaal

Ook deze Jamie Oliver terracotta ovenschaal is een mooie ovenschaal. De ovenschaal is verkrijgbaar in vier verschillende maten waarvan één ronde. Je kan deze ovenschaal zowel in de magnetron als in de oven gebruiken.

De ovenschaal van Jamie Oliver is bestand tegen temperaturen tot 220 graden, iets lager dan die van bijvoorbeeld Le Creuset dus. Met de handige handvaten til je de schaal makkelijk uit de oven.

Jamie Oliver Terracotta Ovenschaal

Klik hier om de ovenschaal van Jamie Oliver te bestellen.

Rig-Tig Cook & Serve ovenschalen van Stelton

Deze set Rig-Tig Cook & Serve ovenschalen van Stelton bestaat uit drie formaten schalen die je makkelijk in elkaar kan stapelen. Zo neemt deze set ovenschalen weinig ruimte in en kan je ze makkelijk opbergen.

De Rig-Tig Cook & Serve ovenschalen zijn gemaakt van keramiek en kunnen tot temperaturen van 250 graden worden gebruikt. Een superhandige set ovenschalen die er ook nog eens erg mooi uitziet.

Rig-Tig Cook & Serve ovenschalen

Klik hier om de Rig-Tig Cook & Serve ovenschalen van Stelton te kopen.

Bitossi Home Twin ovenschaal

De Bitossi Home Twin ovenschaal is verkrijgbaar als vierkant en rechthoekig model. Deze mooi vormgegeven ovenschalen zijn gemaakt van aardewerk en kunnen zowel in de oven als in de magentron.

Door het zogenaamde dip-dye effect ziet deze ovenschaal er erg leuk uit. Hij is te koop in drie verschillende kleurcombinaties met grijs, rood en roze.

Bitossi Home Twin Ovenschaal

Klik hier om de Bitossi Home Twin ovenschaal te bestellen.

Emile Henry ovale ovenschaal

De ovalen ovenschaal van Emile Henry ziet er erg mooi uit en kan zowel in de magnetron als in de oven. Deze ovenschaal is gemaakt van keramiek en heeft twee flinke handgrepen om beet te pakken.

Door de ovalen vorm en flinke handgrepen is deze ovenschaal een echte eyecatcher op tafel. Afwassen kan gewoon in de vaatwasser en de schaal is 6,5 cm. hoog.

Emile Henry ovale ovenschaal

Klik hier om de Emile Henry ovale ovenschaal te bestellen.

Voccelli RVS ovenschaal

Deze Voccelli ovenschaal is niet van aardewerk maar van roestvrij staal gemaakt. De RVS ovenschaal kan dus niet worden gebruikt in de magnetron maar kan gelukkig wel in de vaatwasser.

Ik vind deze ovenschaal er zelf erg mooi uitzien en door de vorm erg geschikt voor bijvoorbeeld lasagne. De Voccelli ovenschaal is er in vier verschillende maten tot maar liefst 40 cm.

Voccelli RVS ovenschaal

Klik hier om de Voccelli RVS ovenschaal te bestellen.

IKEA VARDAGEN ovenschaal

Dat handig en mooi niet duur hoeft te zijn bewijst deze IKEA VARDAGEN ovenschaal wel. Deze voordelige ovenschaal is 7 cm hoog en weegt ruim twee kilo, een mooi robuuste ovenschaal dus.

Je kan de VARDAGEN ovenschaal zowel in de oven als de magnetron gebruiken. Bovendien kan de ovenschaal in de vaatwasser. De VARDAGEN ovenschaal is ook in een kleinere uitvoering te koop.

IKEA VARDAGEN ovenschaal

Klik hier om te zien waar je de IKEA VARDAGEN ovenschaal kan kopen, online bestellen is helaas niet mogelijk.

De meeste links in dit artikel verwijzen naar de websites van fonQ. Voor iedere bestelling bij fonQ via mijn site krijg ik een kleine vergoeding.