Greenpan Barcelona koekenpan

Greenpan Barcelona koekenpan

Een tijdje geleden kreeg ik van Kitchen&More een mooie koekenpan van het merk Greenpan toegestuurd. Het was een flinke koekenpan uit de serie Barcelona met een doorsnede van 28 cm en een lekker hoge rand. Hierdoor kan je de pan ook prima als hapjespan gebruiken, al zit er geen deksel bij.

De pannen van Greenpan zijn vooral bekend om de keramische antiaanbaklaag. Deze keramische laag is gemaakt op basis van zand, zonder gebruik van giftige stoffen. Je kan deze pan dus zonder zorgen gebruiken. Door de harde toplaag is de antiaanbaklaag ook nog eens erg sterk, ook wel fijn.

Greenpan Barcelona koekenpan

Duurzaam

De pannen uit de Barcelona serie zijn gemaakt van aluminium en zijn dus niet te zwaar. Bovendien bevatten de pannen een roestvrijstalen steel die prettig in de hand ligt. Een ander voordeel hiervan is dat je de pannen ook in de oven kan gebruiken. Ze zijn bestand tegen temperaturen tot 450 graden, een temperatuur die je trouwens nooit nodig zal hebben.

Zoals gezegd wordt de keramische antiaanbaklaag gemaakt op basis van zand. Het zand wordt met een ingewikkeld proces omgezet in poedervorm. Dit poeder wordt vervolgens op de pan gespoten waarna het in de oven wordt uitgehard. De wijze waarop Greenpan de pannen voorziet van deze laag stoot trouwens 60% minder CO2 uit dan het productieproces van traditionele antiaanbaklagen.

Greenpan Barcelona koekenpan

Gebakken aardappeltjes

De keramische antiaanbaklaag van Greenpan werkt trouwens perfect. Ik probeerde hem uit door aardappeltjes te bakken en ik hoefde maar weinig boter toe te voegen. De aardappeltjes werden perfect krokant en mooi goudbruin. Het viel me bovendien op dat de pan lekker snel op temperatuur was.

Ook het schoonmaken van de pan ging erg makkelijk. Met een scheutje afwasmiddel onder de kraan was de pan meteen schoon en zag er weer uit als nieuw. Je kan de pannen trouwens in de afwasmachine doen maar zelf doe ik dit eigenlijk nooit. Met de hand ben je zo klaar en blijven je pannen veel langer mooi.

Greenpan Barcelona koekenpan

Greenpan kopen?

Ik kende het merk Greenpan al langer maar had deze nog nooit zelf gekocht of gebruikt. Het grootste deel van de pannen in mijn keuken heeft namelijk geen antiaanbaklaag. De enige pannen mét zo’n laag zijn een koekenpan voor gebakken eitjes en een hapjespan. De Barcelona koekenpan van Greenpan wordt in ieder geval aan de keukenlade toegevoegd.

Ik vind de pan erg lekker werken, makkelijk in gebruik en een mooi bakresultaat geven. Mocht ik in de toekomst meer pannen met een antiaanbaklaag nodig hebben dan zal ik zeker voor een Greenpan kiezen. Deels voor het gemak maar ook vanwege de duurzaamheid. De pannen zijn geschikt voor iedere warmtebron, ook voor inductie.

Bij Kitchen&More vind je alle Greenpan pannen en nog veel meer informatie over dit merk.

Greenpan Barcelona koekenpan

Disclaimer: ik kreeg deze koekenpan gratis door Kitchen&More toegestuurd om uit te proberen. Dit heeft echter geen invloed op deze review gehad want ik vind deze pan echt heel fijn in gebruik.