Vijf mooie stoof- en braadpannen

Vijf mooie stoof- en braadpannen

De dagen worden korter en de nachten langer. Bij ons is dat de tijd dat de stoof- en braadpan weer vaak wordt gebruikt. Ik zocht daarom vijf mooie stoof- en braadpannen voor je uit om de lekkerste gerechten mee te bereiden.

Een stoofpan en een braadpan is eigenlijk hetzelfde. Vaak worden ze ook sudderpannen genoemd maar ze hebben allemaal hetzelfde doel. Namelijk het langdurig braden en stoven van een gerecht. Heerlijk ingetrokken smaken en bijna uit elkaar vallend vlees, ik kan daar echt van genieten.

Met deze mooie pannen kan ook jij de lekkerste braad- en stoofpotten op tafel zetten. Natuurlijk ontbreekt de klassieker van Le Creuset niet maar ook de braadpan van ComBekk is het vermelden waard. Hier vind je mijn selectie.

Le Creuset gietijzeren braadpannen

Deze stoof- en braadpan van Le Creuset komt je vast bekend voor. Ik denk dat dit een van de meest verkochte braadpannen is. De pan is van gietijzer en verwarmt alles heel gelijkmatig. Omdat de pan van gietijzer is voelt deze wel erg zwaar aan. Bovendien worden de handvaten net zo heet als de pan zelf, ovenwanten aan dus.

De pan is geschikt voor alle warmtebronnen inclusief inductie. Daarnaast kan deze stoof- en braadpan van Le Creuset ook in de oven. Iets wat ik zelf erg handig vind want ook in de oven kan je de heerlijkste stoofpotten maken. De braadpan op de foto is 22 cm maar is in allerlei kleuren en maten te koop.

Le Creuset gietijzeren stoof- en braadpan

Bekijk bij Bol.com

BK Cuisson gietijzeren braadpannen

Ook BK is een echt Nederlands bedrijf, sinds 1851 maakte Hendrik Berk in Kampen al potten en pannen. De BK Cuisson gietijzeren braadpan is een mooie braadpan voor een voordelige prijs. De gietijzeren braadpan is voorzien van een email laagje en heeft een deksel die in de pan wegzakt.

Net als de andere gietijzeren pannen kan ook de BK Cuisson gietijzeren braadpan in de oven gebruikt worden. Daarnaast kan hij op alle andere warmtebronnen inclusief inductie worden gebruikt. De BK Cuisson is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

BK Cuisson gietijzeren braadpan

Bekijk bij fonQ

ComBekk gietijzeren braadpannen

De gietijzeren braadpannen van ComBekk kwam ik de laatste tijd regelmatig tegen in tijdschriften. De braadpannen van dit Nederlandse merk zijn volledig gemaakt van gerecycled materiaal als oude treinrails. Vooral de ComBekk braadpan met thermometer is handig, zo weet je precies hoe heet je alles verwarmt.

Ook de gietijzeren braadpannen van ComBekk kan je zonder problemen op alle warmtebronnen en in de oven gebruiken. Door het gebruik van gietijzer wordt de inhoud van de braadpan gelijkmatig verwarmt en wordt alles perfect gestoofd of gebraden. Ook de braadpannen van ComBekk zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

ComBekk gietijzeren braadpan

Bekijk bij fonQ

Staub gietijzeren braadpannen

Staub is een befaamd merk dat wereldwijd door veel chefkoks wordt gebruikt. In de eigen ijzergieterij en emailleer fabrieken in Frankrijk worden de Staub gietijzeren braadpannen gemaakt. Geschikt voor alle warmtebronnen en natuurlijk te gebruiken in de oven.

Het bijzondere van de Staub braadpannen is de zg. doufeu deksel. De binnenkant van de deksel is voorzien van kleine bobbeltjes die zorgen dat je gerecht tijdens het braden of stoven wordt bedruipt. Door ijsklontjes of koud water op de deksel te leggen kan je dit proces zelfs bevorderen. Daarom hebben de Staub deksels ook een opstaande rand.

Staub gietijzeren braadpannen

Bekijk bij Bol.com

iittala Sarpaneva braadpan

De iittala Sarpaneva braadpan is een vreemde eend in de bijt. Deze zware en robuuste gietijzeren braadpan is door de houten greep een echte eyecatcher. Je gebruikt de greep zowel om de braadpan te dragen als om deze te openen. Met een inhoud van drie liter kan je er bovendien heel wat in kwijt.

De iittala Sarpaneva braadpan is zoals gezegd ook volledig van gietijzer en is geschikt voor alle warmtebronnen inclusief inductie. Ook kan je de pan in de oven gebruiken, al moet je dan wel de houten greep verwijderen. Een bijzondere en mooie stoof- en braadpan waar je lang plezier van zult hebben.

iittala Sarpaneva braadpan

Bekijk bij fonQ

Tip: als je vaak stoofgerechten maakt is het gebruik van een vlamverdeler aan te raden. Hiermee verdeel je bij het gebruik van gas de warmte mooi over de bodem. Lees hier meer over de vlamverdeler.