Microplane raspen

Microplane raspen

Ik heb in al die jaren dat ik kook al heel wat afgeraspt. Parmezaanse kaas over de pasta, chocoladeschaafsel over desserts, nootmuskaat in gerechten en ga zo maar door. Jarenlang gebruikte ik daar zo’n standaard keukenrasp voor die iedereen wel kent, zo’n langwerpig metalen rasp met verschillende profielen erop.

Een tijd geleden besloot ik een speciale rasp te kopen voor het raspen van citroen en sinaasappelschil. Ik ben steeds meer gebak gaan maken en daar wordt erg vaak citroen- en sinaasappelrasp in gebruikt. Met mijn standaardrasp raspte ik vaak het wit mee en dat zorgde dan weer voor een wat bittere smaak. Daarnaast vond ik dat mijn oude rasp vaak niet fijn genoeg raspte.

Microplane raspen

Na wat zoeken op internet kwam ik uit op de raspen van het merk Microplane. Zij gebruiken een bepaalde lasertechniek om de raspbladen goed scherp te krijgen en toen ik hun fijne rasp voor het eerst gebruikte was ik echt verbaasd over het verschil.

De citroenrasp was veel fijner dan ooit en daardoor gaf het ook veel meer smaak af. Hetzelfde gold voor het raspen van Parmezaanse kaas, ook hier kwam een superfijne geraspte kaas vanaf waarbij de smaak veel beter tot zijn recht kwam.

Verschillende grofheid

Omdat ik voor verschillende ingrediënten toch verschillende grofheden nodig had heb ik inmiddels ook twee andere raspen van dit merk gekocht. Elke dag ben ik er nog blij mee en mijn oude keukenrasp wordt nog maar sporadisch gebruikt. De raspen zijn wel prijzig maar als het goed is gaan ze echt heel erg lang mee. Bovendien houden ze erg fijn vast en hebben ze een rubberen voetje aan de onderkant waarmee je ze goed vast kan zetten op je werkblad.

Hieronder lees je welke raspen ik inmiddels heb gekocht en waar ik deze voor gebruik. De raspen van Microplane zijn o.a. te koop bij mijn ‘huisleverancier’ Bol.com. Ook de meeste kookwinkels verkopen trouwens de raspen van dit merk.

Microplane Gourmet rasp fijn

De fijne rasp gebruik ik het meest voor het raspen van citrusvruchten en als ik hele fijne geraspte kaas nodig heb. Ook het raspen van knoflook, gember, kaneel en chocolade gaat erg goed met deze fijne rasp. Hier vind je de Microplane Gourmet rasp fijn bij Bol.com.

Microplane Gourmet rasp medium ribbon

Deze medium ribbon rasp zorgt voor dunne strookjes als je raspt en is te gebruiken voor zowel harde als wat zachtere kazen. Natuurlijk kan je er ook chocolade en kaneel mee raspen en wat hardere groenten en fruit. Hier vind je de Microplane Gourmet rasp medium ribbon bij Bol.com.

Microplane Gourmet rasp extra grof

De extra grove rasp is ideaal voor zachtere kazen en bijvoorbeeld het raspen van koude boter. Ook andere ingrediënten als aardappel, harde kazen en bijvoorbeeld kool en wortel komen erg mooi uit deze rasp. Hier vind je de Microplane Gourmet rasp extra grof bij Bol.com.

Microplane raspen
Microplane raspen