Hoe kun je kaas het best bewaren

Hoe kun je kaas het best bewaren

Ik ben dol op kaas. Parmezaanse kaas voor op gerechten, lekkere boerenkaas voor op brood of een Frans kaasje voor bij de borrel. In mijn koelkast is altijd wel kaas te vinden en ik denk dat dit wel voor de meeste mensen geldt.

Iedereen die kaas bewaart kent wel het probleem dat de kaas in de hele koelkast te ruiken is. Of dat de kaas juist de geur van andere producten uit je koelkast aanneemt. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem en kan je zonder problemen een stuk kaas bewaren.

Bewaar kaas in de groentelade van je koelkast

De beste plek om kaas te bewaren is in de groentelade van je koelkast. Hier is de temperatuur het minst laag en dat is het best voor je kaas. Door de kaas daarnaast in vetvrij kaaspapier te bewaren blijft ook de smaak en de kwaliteit het best behouden.

Door de kaas ook nog eens in een afsluitbare bak te doen, bijvoorbeeld van Tupperware, zullen ook de andere producten in je koelkast niet naar kaas gaan ruiken.

Hoe dit precies werkt en waarom dit zo is wordt in dit handige filmpje prima uitgelegd door Betty Koster van Fromagerie L’Amuse.

Printen? Het artikel wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Tips van Kookidee

Zoek je een lekker recept? Of heb je nog iets nodig voor in de keuken? Bekijk dan deze tips of alle makkelijke recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens