Hoe kun je kaas het best bewaren

Hoe kun je kaas het best bewaren

Ik ben dol op kaas. Parmezaanse kaas voor op gerechten, lekkere boerenkaas voor op brood of een Frans kaasje voor bij de borrel. In mijn koelkast is altijd wel kaas te vinden en ik denk dat dit wel voor de meeste mensen geldt.

Iedereen die kaas bewaart kent wel het probleem dat de kaas in de hele koelkast te ruiken is. Of dat de kaas juist de geur van andere producten uit je koelkast aanneemt. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem en kan je zonder problemen een stuk kaas bewaren.

Bewaar kaas in de groentelade van je koelkast

De beste plek om kaas te bewaren is in de groentelade van je koelkast. Hier is de temperatuur het minst laag en dat is het best voor je kaas. Door de kaas daarnaast in vetvrij kaaspapier te bewaren blijft ook de smaak en de kwaliteit het best behouden.

Door de kaas ook nog eens in een afsluitbare bak te doen, bijvoorbeeld van Tupperware, zullen ook de andere producten in je koelkast niet naar kaas gaan ruiken.

Hoe dit precies werkt en waarom dit zo is wordt in dit handige filmpje prima uitgelegd door Betty Koster van Fromagerie L’Amuse.