Hoe snijd je een ui

Hoe snijd je een ui

Ik gebruik erg vaak uien tijdens het koken, het is een heerlijke smaakmaker die ook nog eens weinig kost. Je kan een ui op een groot aantal manieren gebruiken. Rauw, gebakken, in ringetjes, in partjes of gesnipperd. Een gesnipperde ui is een ui die in hele kleine stukjes wordt gesneden, daarna kan je deze uiensnippers verder verwerken in je gerecht.

Een ui snipperen is eigenlijk heel erg makkelijk, helemaal als je het simpele trucje gebruikt dat iedere chef-kok kent. Als je regelmatig kookprogramma’s kijkt ben je deze methode vast al eens tegen gekomen. Alleen gaat dat vaak zo snel dat je niet precies ziet hoe het wordt gedaan.

In deze korte kookvideo van Allerhande leer je precies hoe je een ui moet snijden. Je zorgt er eerst voor dat je je hand in de ‘klauwvorm hebt’. Daarna snij je de ui van boven in reepjes, maar ga je net niet helemaal door tot het einde. Tenslotte knijp je de ui samen en snijd je deze overdwars nogmaals in. Als je daarna plakjes van de ui snijd heb je de perfecte snippertjes.

Bekijk de video hieronder en het wordt je helemaal duidelijk.

Printen? Het artikel wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Tips van Kookidee

Zoek je een lekker recept? Of heb je nog iets nodig voor in de keuken? Bekijk dan deze tips of alle makkelijke recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens