Leer snijden en hakken met Jamie Oliver

Leer snijden en hakken met Jamie Oliver

Toen ik zelf begon met koken gebruikte ik vaak voorgesneden groenten, alles zelf snijden koste namelijk veel tijd dacht ik. Tegenwoordig weet ik wel beter, met een paar goede keukenmessen en een beetje handigheid heb je de meeste groenten namelijk zo gesneden. Niet alleen goedkoper maar ook nog eens veel lekkerder.

Zelf groenten en kruiden snijden vind ik trouwens ook nog eens leuk om te doen. Je bent echt vanaf de basis bezig met het bereiden van je gerecht en dat proef je, al is dat misschien alleen maar psychologisch. Hoe dan ook, tegenwoordig komen er bij ons bijna alleen nog maar verse groenten in de keuken.

Ik heb zelf overigens leren snijden toen ik mijn eerste koksmes ging kopen. In mijn favoriete kookwinkel vind je namelijk een keuken waar ze graag demonstreren hoe bepaalde dingen werken. Zo kreeg ik bij mijn eerste mes dus een uitgebreide les groenten en kruiden snijden.

Snijtechnieken door Jamie Oliver

Als je zelf niet zoveel handigheid hebt met het snijden en hakken van groenten en kruiden zou je een workshop kunnen doen, bij je kookwinkel langsgaan voor tips of gewoon eens op YouTube kijken. Daar vind je bijvoorbeeld deze video over snijtechnieken van Jamie Oliver.

In deze video leer je de drie meest gebruikte snijtechnieken waar je in 99% van de gevallen mee uit de voeten kan in de keuken. Het is maar een kort kookfilmpje maar alles wordt super duidelijk uitgelegd. Deze kookvideo is in het Engels maar de beelden spreken voor zich.

Heb je nog geen goede keukenmessen dan kan je eenvoudig goede keukenmessen bestellen bij Bol.com. Of loop eens binnen bij een kookwinkel bij jou in de buurt.