Zelf sushi maken

Zelf sushi maken

Sushi is echt zo’n gerecht dat je helemaal geweldig of helemaal niets vindt. Vroeger was voor mij dat eerste het geval maar tegenwoordig vind ik sushi heerlijk. En dan niet de sushi uit de all you can eat tenten maar de échte sushi zoals deze wordt gemaakt door een sushi-meester.

Ook zelf sushi maken is heel erg leuk. Zo weet je zeker dat je verse en goede ingrediënten gebruikt en dat je ze precies maakt hoe jij het wil. Zelf sushi maken is trouwens ook nog eens heel erg makkelijk. Het meeste werk zit hem in het maken van de rijst, deze moet precies goed zijn.

Zo maak je zelf sushi

Er zijn op internet tal van filmpjes te vinden over het zelf maken van sushi. Deze instructievideo van Allerhande vind ik zelf heel erg handig. Er wordt precies uitgelegd welke stappen je moet doorlopen om zelf de lekkerste sushi te maken.

Van het koken en koelen van de rijst, het snijden van de vulling en het rollen van je sushi rolls. Toen ik zelf de eerste keer sushi maakte gebruikte ik dit filmpje als houvast, en de sushi was perfect gelukt en heel erg lekker.

Wil je dus ook zelf sushi maken maar zie je er misschien tegenop? Bekijk dan gewoon dit filmpje en je zal zien dat het heel erg mee zal vallen. Ben je enthousiast geworden na het zien van dit filmpje? Kijk dan eens bij Bol.com voor een ruime collectie sushi-kookboeken.