Altijd ijs

Altijd ijs

Ik ben dol op lekker ijs! Ik prijs me dan ook gelukkig dat ik letterlijk om de hoek van misschien wel de beste ijssalon van Nederland woon. Maar ook zelf ijs maken is natuurlijk erg leuk om te doen, en met het boek Altijd ijs van Marleen Visser heb je voldoende inspiratie voor het hele jaar.

Het leuke van Altijd ijs is dat er gebruik wordt gemaakt van ingrediënten van het seizoen. Zo kan je letterlijk het hele jaar door seizoensijs maken in de meest verrassende smaken. Hieronder lees je mijn review van Altijd ijs, een kookboek dat bij ijsfanaten niet mag ontbreken wat mij betreft.

Altijd ijs, Marleen Visser

Over Marleen Visser

Marleen Visser is foodblogger, fotografe, model en o.a. dol op ijs. Op haar website Share Love Not Secrets krijg je een goede indruk van haar werk. De website staat net als het boek vol lekkere recepten die voorzien zijn van mooie foto’s. Niet alleen ijs maar ook recepten voor brunch, diner en nog veel meer.

Marleen begon met koken na een tijdje in een serieuze depressie te hebben geschreven. Hier schrijft zij ook openlijk over op haar website. Na het zien van de quote ‘Do more of what makes you happy’ besloot ze zich te richten op koken, iets waar ze heel blij van wordt. Altijd ijs is een van de resultaten van deze overstap.

Altijd ijs, Marleen Visser

Altijd ijs

Altijd ijs is een motto dat mij op het lijf geschreven is. Ik woon letterlijk een minuut lopen van Roberto Gelato, een inovatieve ijssalon waar je echt de lekkerste smaken kan vinden. Ambachtelijk gemaakt met passie, en dat proef je. Ik kom er dan ook regelmatig als de rijen niet te lang zijn.

Maar ook buiten het seizoen van Roberto eet ik graag ijs. En als je dan eens iets anders wilt dan de bekende bakken Ben & Jerry’s zit er weinig anders op dan zelf ijs maken. En dan komt Altijd ijs van Marleen Visser natuurlijk heel goed van pas.

Altijd ijs, Marleen Visser

100 ijsrecepten

In Altijd ijs vind je maar liefst 100 ijsrecepten die je thuis zelf kan maken. Het grote voordeel van het boek is dat alle ijsrecepten zonder ijsmachine zijn te maken. Met een ijsmachine gaat het natuurlijk wel een stuk makkelijker en sneller maar ook zonder ijsmachine kan je dus uit de voeten.

Je hoeft niet bang te zijn dan je alleen maar standaard ijsrecepten in Altijd ijs zal vinden. Marleen verrast je met bijzondere ijsrecepten als chocolade-muntmacaronsandwiches, basilicumaardbeiensorbet en avocado-ijs met rozemarijn, limoen & basilicum. Maar ook klassiekers als de split en een bijzondere Magnum vind je terug in Altijd ijs.

Altijd ijs, Marleen Visser

IJs voor ieder seizoen

Ook leuk is dat Marleen in Altijd ijs veel gebruik maakt van seizoensproducten. En daarmee maakt ze zowel ‘ondeugend lekkere ijsjes’ (de vicecreams) als gezonde varianten (de nicecreams). Zo zet je in de herfst bijvoorbeeld een lekker cheesecake-ijs op tafel en in de winter stoofperenijs.

Met maar liefst 100 ijsrecepten zal je ieder seizoen volop inspiratie kunnen vinden voor het maken van lekker ijs. Veelal met voordelige en duurzame seizoensproducten. En hoe meer recepten je hebt geprobeerd hoe leuker het wordt om zelf te gaan experimenteren met andere seizoensproducten.

Altijd ijs, Marleen Visser

Makkelijke ijsrecepten

De ijsrecepten in Altijd ijs zijn erg duidelijk beschreven en voorzien van een duidelijke stap-voor-stap uitleg. Met het boek open op je aanrecht moet het zeker lukken de makkelijke ijsrecepten thuis zelf te maken. Zelf ijs maken is dus echt niet zo moeilijk als je misschien dacht.

In het begin van het boek vind je een aantal basisrecepten waar in de andere recepten naar verwezen wordt. Je ziet direct voor hoeveel bollen ijs een recept is en welke moeilijkheidsgraad een recept heeft. Ook wordt duidelijk aangegeven voor wie het ijs lekker is, bijvoorbeeld voor kinderen of volwassenen.

Altijd ijs, Marleen Visser

Altijd ijs kopen?

Altijd ijs is in het kort een mooi en toegankelijk kookboek voor iedereen die zelf ijs wil maken. Een boek met 100 verrassende en lekkere ijsrecepten die iedereen thuis zou moeten kunnen bereiden. Het maakt daarbij niet uit of je wel of geen ijsmachine hebt, al is dat laatste wel makkelijk.

Bij ieder recept vind je een foto om je vingers bij af te likken en zodra je het boek openslaat wil je meteen aan de slag. Je kan Altijd ijs van Marleen Visser bestellen bij Bol.com of vraag ernaar bij je plaatselijke boekhandel. Als je een liefhebber bent van lekker en verrassend ijs moet je dit boek zeker aan je verzameling toevoegen.

Altijd ijs, Marleen Visser

Bekijk bij Bol.com