Basics to Brilliance

Basics to Brilliance

Ik heb een flinke collectie kookboeken waarbij ik natuurlijk mijn favorieten heb. Basics to Brilliance van Donna Hay zou wel eens zo’n nieuwe favoriet kunnen worden. Het is weer een prachtig nieuw kookboek van een van mijn favoriete auteurs.

Net als alle andere kookboeken van Donna Hay staat ook Basics to Brilliance weer vol lekkers. In dit boek vind je namelijk maar liefst 200 recepten die je thuis heel eenvoudig zelf kan maken. Hieronder lees je mijn review van Basics to Brilliance en ontdek je of je dit boek moet kopen of niet.

Basics to brilliance, Donna Hay

Donna Hay

De naam Donna Hay zal je waarschijnlijk bekend voorkomen. Deze bekende Australische kok en auteur schreef al een groot aantal kookboeken waarvan Basics to Brilliance de nieuwste is. Ook geeft Donna Hay een eigen magazine uit dat iedere twee maanden verschijnt.

Daarnaast ben je Donna Hay misschien al eens tegengekomen op televisie. Ze presenteert verschillende kookprogramma’s die o.a. op 24Kitchen te zien zijn. Op dit moment kan je bijvoorbeeld het gelijknamige programma Basics to Brilliance zien waarin je de lekkerste gerechten leert maken.

Basics to brilliance, Donna Hay

Basics to Brilliance

Basics to Brilliance is in Nederland het meest recent verschenen kookboek van Donna Hay. Dit schitterende en dikke kookboek (400 pagina’s!) gaat uit van een flink aantal basisrecepten (de basics) die iedereen eigenlijk onder de knie zou moeten hebben.

Op deze basisrecepten worden tal van variaties gegeven waardoor je er allerlei varianten op kan maken. Zo kan je ieder basisrecept verder ontwikkelen tot meerdere gerechten en er tot slot je eigen draai aan geven. Letterlijk van basics to brilliance dus.

Basics to brilliance, Donna Hay

De recepten

Zoals je gewend bent van Donna Hay zijn ook in Basics to Brilliance de recepten duidelijk beschreven. In één oogopslag zie je meteen wat je nodig hebt en wat je moet doen. Je zult zien dat je op deze manier de basisrecepten al snel onder de knie kunt hebben. Maak bijvoorbeeld je eerste soufflé volgens het basisrecept en ga van daaruit verder.

In de recepten wordt gewerkt met verse ingrediënten die over het algemeen prima verkrijgbaar zijn. Dit zorgt ervoor dat de recepten lekker toegankelijk zijn en je met plezier in de keuken staat. Voor mij is dat altijd belangrijk als ik een nieuw kookboek koop. Ik wil snel aan de slag en niet stad en land afzoeken naar exotische ingrediënten die je één keer gebruikt.

Basics to brilliance, Donna Hay

Hoe ziet het boek eruit

De recepten van Donna Hay zijn kort en bondig en daardoor erg makkelijk te lezen. Toch staat alle informatie erin die je nodig hebt. Als je niet thuis bent in de keuken kan dit misschien even wennen zijn maar deze manier van werken is uiteindelijk juist erg duidelijk.

Veel recepten zijn bovendien voorzien van schitterende foto’s die gemaakt zijn door William Meppem. Ik hield al van de fotografiestijl in de boeken van Donna Hay maar in Basics to Brilliance lijkt deze nog mooier. Dit komt deels omdat een groot aantal foto’s wat donkerder en stoerder is dan in haar eerdere boeken. Het is een stijl die mij in ieder geval erg aanspreekt, ik vind de foto’s echt fantastisch!

Basics to brilliance, Donna Hay

Basics to Brilliance kopen

Ik ben groot fan van de kookboeken van Donna Hay dus mijn oordeel is enigzins gekleurd. Als je op zoek bent naar een fijn kookboek vol goede basisrecepten mag Basics to Brilliance van Donna Hay niet ontbreken in je collectie. Het is een prachtig vormgegeven en lekker dik kookboek vol inspiratie.

De opzet van basisrecepten die je uiteindelijk uitwerkt tot completere gerechten spreekt mij erg aan. Ben je al ervaren in de keuken dan biedt dit boek je veel inspiratie. Ben je een beginnend kok dan biedt dit boek je juist veel houvast bij het ontdekken van de basics die je nodig hebt.

Ik zie eerlijk gezegd geen reden om dit kookboek niét te kopen. De recepten klinken heerlijk, de fotografie is prachtig en de uitwerking is zoals altijd bij Donna Hay erg fijn. Je kan Basics to Brilliance kopen bij Bol.com of bij je lokale boekwinkel, bekijk dan ook zeker eens de andere kookboeken van Donna Hay.

Basics to Brilliance, Donna Hay | Uitgeverij Spectrum | ISBN 9789000356829

Basics to brilliance, Donna Hay

Bekijk bij Bol.com