Bij mij aan tafel – Nigella Lawson

Bij mij aan tafel – Nigella Lawson

Nigella Lawson is waarschijnlijk een van de bekendste televisiekoks. Eind vorig jaar verscheen haar nieuwste kookboek Bij mij aan tafel. Ook dit is weer een heerlijk kookboek vol leuke en lekkere recepten die eenvoudig thuis te bereiden zijn.

Als je Nigella Lawson wel eens hebt gezien op de BBC of 24Kitchen weet je misschien al wat je kan verwachten van dit kookboek. Is Nigella Lawson nog een onbekende van je? Lees dan snel verder en lees mijn review van Bij mij aan tafel van Nigella Lawson.

Bij mij aan tafel - Nigella Lawson

Nigella Lawson

Nigella Lawson is een Britse presentatrice en publiciste. Haar kookprogramma’s worden wereldwijd bekeken en ook de kookboeken van Nigella Lawson zijn een groot succes. Oorspronkelijk begon Nigella als journaliste maar toen ze begon met een restaurantrubriek ontdekte zij het koken.

Inmiddels heeft ze een groot aantal kookprogramma’s gepresenteerd en heel wat kookboeken geschreven. Hoe word ik een goddelijke huisvrouw is misschien wel de bekendste hiervan. In Nederland is Nigella Lawson met verschillende kookprogramma’s te zien op de kookzender 24Kitchen.

Bij mij aan tafel - Nigella Lawson

Bij mij aan tafel

Bij mij aan tafel verscheen oktober 2017 en bevat ruim 100 makkelijke en lekkere recepten. De ondertitel van het kookboek is ‘Het geluk van thuiskoken’, hiermee wordt gedoeld op de herinneringen die Nigella Lawson aan deze recepten heeft.

Het zijn vooral recepten uit haar jeugd die ze graag zelf voor vrienden en familie kookt. Ieder recept wordt ook ingeleid door een persoonlijke anekdote of door de achtergrond van een gerecht. Hierdoor gaan de gerechten nog meer leven en krijg je direct zin om de keuken in te duiken.

Bij mij aan tafel - Nigella Lawson

De recepten

Zoals gezegd vind je in Bij mij aan tafel ruim 100 recepten. Van de bekende ovenschotels tot makkelijke brownies en van gehaktballetjes tot sukadelappen. In het kookboek staan zowel makkelijke snacks als lekkere desserts en eigenlijk alles daartussenin. Dit maakt Bij mij aan tafel een heerlijk gevarieerd kookboek.

Alle recepten zijn duidelijk beschreven met korte en duidelijke stappen. Hierdoor is ieder recept prima te maken, ook voor de beginnende thuiskok die wel eens iets anders op tafel wil zetten. Ook zijn veel recepten voorzien van praktische tips om je nog iets meer de weg te wijzen.

De ingrediënten die gebruikt worden zijn over het algemeen goed verkrijgbaar. Bij enkele recepten kom je wat minder gangbare ingrediënten tegen maar dat is eerder uitzondering. In principe is het meeste gewoon te vinden bij je vertrouwede supermarkt, wel zo prettig.

Bij mij aan tafel - Nigella Lawson

Dit kookboek bestellen?

Zelf vind ik de kookboeken van Nigella Lawson altijd heerlijke en toegankelijke kookboeken. Ook Bij mij aan tafel vind ik een écht Nigella Lawson boek. Als je houdt van niet al te moeilijke gerechten die je thuis zelf makkelijk kan maken dan is Bij mij aan tafel een echte aanrader.

Omdat het boek zo gevarieerd is kan je voor iedere gelegenheid wel een lekker recept vinden. Hou er wel rekening mee dat je een aantal recepten echt maakt om gezellig met vrienden of famile te eten. Voor een snelle doordeweekse maaltijd zijn er betere kookboeken te bedenken, al zijn er ook genoeg snelle recepten terug te vinden in het kookboek.

Je kan Bij mij aan tafel van Nigella Lawson online bestellen bij Bol.com. Natuurlijk kan je ook terecht bij je plaatselijke boekwinkel.

Bij mij aan tafel - Nigella Lawson

Bestel bij Bol.com