Dagelijkse kost 2, Jeroen Meus

Dagelijkse kost 2, Jeroen Meus

Dagelijkse kost 2, koken met gezond verstand is een heerlijk kookboek van Jeroen Meus. In dit leuke no-nonsense kookboek vind je 101 lekkere recepten die iedereen op tafel kan zetten. Recepten met goede ingrediënten en eenvoudig te maken, zowel voor doordeweeks als wat uitgebreidere gerechten voor in het weekend.

De 101 recepten in Dagelijkse kost 2 zijn nog niet eerder gepubliceerd. Alleen daarom is Dagelijkse kost 2 al aan te raden, en liefhebbers van de recepten van Jeroen Meus weten wel waarom. Hieronder vind je mijn review van Dagelijkse kost 2, koken met gezond verstand en ontdek je of dit kookboek van Jeroen Meus iets voor jou is.

Dagelijkse kost 2, Jeroen Meus

Over Jeroen Meus

Houd je van koken en kijk je wel eens naar de Vlaamse televisie of 24Kitchen? Dan ken je Jeroen Meus vast wel van zijn programma Dagelijkse kost. Hierin bereidt hij bekende Vlaamse klassiekers maar dan op zijn eigen manier. Allemaal klaargemaakt met goede ingrediënten en in de meeste gevallen makkelijk te bereiden. Er verscheen al een groot aantal kookboeken van Jeroen Meus die overigens nog steeds zijn te bestellen.

Het gaat hierbij vooral om een oudere serie Dagelijkse kost kookboeken, Dagelijkse kost 2 uit deze oudere serie is een ander boek dan datgene wat ik hier bespreek. Dagelijkse kost, koken met gezond verstand en Dagelijkse kost 2, koken met gezond verstand zijn de nieuwere kookboeken van Jeroen. Verwarrend? Let op de ondertitel ‘koken met gezond verstand’ en je weet dat je de juiste edities hebt!

Dagelijkse kost 2, Jeroen Meus

Dagelijkse kost 2

Het kookboek dat ik hier bespreek is dus de opvolger van Dagelijkse kost, koken met gezond verstand. Zoals ik al zei vind je in Dagelijkse kost 2 maar liefst 101 nieuwe recepten die nog niet eerder zijn verschenen. Van bekende Vlaamse klassiekers als Luikse balletjes met sla en frietjes tot hoevekip met een stamppotje en aardappeltjes.

Bij alle recepten herken je duidelijk de inbreng van Jeroen Meus. Met slechts een paar afwijkende ingrediënten of een net andere manier van bereiden is ieder recept weer bijzonder. Dit maakt het een heerlijk kookboek om mee te experimenteren, vooral omdat je bijna zeker weet dat ieder gerecht gewoon klopt en lekker zal smaken.

Dagelijkse kost 2, Jeroen Meus

Het boek is onderverdeeld in verschillende categoriën die je hieronder kan vinden:

  • Vlees
  • Vis
  • Veggie
  • Pasta en pizza
  • Salade
  • Soep
  • Uit het vuistje
  • Dessert

Daarnaast is er een apart hoofdstuk besteed aan enkele basisbereidingen als tomatensaus en gepocheerde eieren. Dit hoofdstuk met basisbereidingen had van mij trouwens wel iets uitgebreider gemogen maar Dagelijkse kost 2 wordt daar zeker geen minder kookboek om.

Dagelijkse kost 2, Jeroen Meus

De recepten van Jeroen Meus

De recepten in Dagelijkse kost 2 zijn heel duidelijk beschreven al had de opmaak net iets beter gekund. Nu zijn de recepten aan één stuk door geschreven waardoor de verschillende stappen niet in een oogopslag te zien zijn. Dit is overigens niet heel erg omdat iedere stap wél duidelijk is beschreven. De recepten van Jeroen Meus zijn daardoor makkelijk te maken, volg de aanwijzingen en er kan eigenlijk weinig fout gaan.

Ook de gebruikte ingrediënten zijn over het algemeen prima te verkrijgen. De ingrediënten zijn ook nog eens erg gangbaar en kan je dus voor veel andere recepten gebruiken. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je keukenkastjes uit zullen puilen met aangebroken producten die je niet meer al gebruiken. Voor mij is dat altijd een belangrijk iets bij een kookboek.

Dagelijkse kost 2, Jeroen Meus

De vormgeving

Dagelijkse kost 2 is een erg prettig boek om te gebruiken. De duidelijke uitleg bij ieder recept, de overzichtelijke ingrediëntenlijst en de goed aangegeven bereidingstijden werken fijn. Daarnaast is bijna ieder recept voorzien van een prachtige foto waarvan je meteen honger krijgt. Net als de recepten in Dagelijkse kost 2 zijn ook de foto’s zonder alteveel opsmuk en mooi om te zien.

Klein nadeel is de grootte van het kookboek. Dagelijkse kost 2  is een boek met een harde kaft en bijna 300 pagina’s, een flinke pil dus om op je aanrecht neer te leggen of te zetten. Nu heb ik zelf wel meer grote kookboeken en vind ik dat geen probleem maar het is wel iets om rekening mee te houden. Zelf leg ik de grotere kookboeken meestal op de keukentafel en draai ik me af en toe om.

Dagelijkse kost 2, Jeroen Meus

Dagelijkse kost 2 kopen?

Moet je Dagelijkse kost 2 kopen? Ja, dat zou ik zeker doen als je een leuk kookboek wilt met lekkere en goed te bereiden recepten. In Dagelijkse kost 2 vind je voldoende inspiratie voor de snelle maaltijd doordeweeks als feestelijke maaltijden voor bijzondere gelegenheden. Door de grote variatie in soorten recepten is er altijd wel iets lekkers te bedenken als je wat inspiratie nodig hebt.

Ondanks de minpuntjes (de grootte van het boek en de manier van opmaak van de bereidingswijze) vind ik Dagelijkse kost 2 een heerlijk kookboek. De recepten zijn precies zoals ik ze had verwacht van Jeroen Meus, makkelijk en lekker. Als je deze bekende Vlaamse televisiekok nog niet kende zou ik Dagelijkse kost 2 zeker overwegen als je een nieuw kookboek wilt.

Je kan Dagelijkse kost 2 kopen bij Bol.com of terecht bij je lokale boekwinkel, bel dan wel even vantevoren of het boek op voorraad is. Op de website van Bol.com kan je de foto’s uit deze review op een groter formaat zien in het digitale inkijkexemplaar. Op de website van Dagelijkse kost kan je terecht voor nog meer recepten van Jeroen Meus.

Dagelijkse kost 2, Jeroen Meus

Bekijk bij Bol.com