De makkelijke bakplaat, Rukmini Iyer

De makkelijke bakplaat, Rukmini Iyer

De makkelijke bakplaat is het nieuwste boek in de reeks van Rukmini Iyer. In dit nieuwe boek vind je weer 75 veelzijdige recepten uit de oven. En net als in haar eerdere boeken zijn ook deze recepten weer makkelijk te maken. Je hoeft in de meeste gevallen alleen alles te snijden waarna de oven de rest van het werk doet. Lees snel verder om mijn review van De makkelijke bakplaat te lezen en ontdek waarom ik dit weer een heerlijk boek vind! Eerder schreef ik ook al een review van De snelle bakplaat.

Impressie van De makkelijke bakplaat

Over Rukmini Iyer

De boeken van Rukmini Iyer zijn niet aan te slepen. Haar serie over koken en bakken op de bakplaat is wereldwijd een groot succes. Er zijn al meer dan een miljoen exemplaren in deze serie verkocht. Rukmini Iyer is een voormalig advocaat die inmiddels food styliste en receptenschrijfster is. Thuis begon ze steeds vaker recepten in de oven te bereiden waarbij alles op een bakplaat of in een schaal zat. Dit was voor haar de inspiratie om de bekende bakplaat-serie te maken. Hier kan je meer lezen over Rukmini Iyer.

De makkelijke bakplaat

De makkelijke bakplaat is het nieuwste boek in deze serie. En ook in dit boek vind je weer 75 lekker recepten die in de oven zijn te maken. Hiervoor kan je eigenlijk alles gebruiken wat ovenbestendig is, of het nu een bakplaat of braadpan is. Heel af en toe is het handig iets buiten de oven te bereiden zoals pasta of rijst. Maar de oven speelt bij bijna alle recepten de hoofdrol.

De inhoud van De makkelijke bakplaat door Rukmini Iyer

Het boek De makkelijke bakplaat is verdeeld in de volgende hoofdstukken:

 • Inleiding
 • Vis
 • Kip
 • Groente
 • Vlees
 • Rijst & Pasta
 • Supergranen
 • Gebakken fruit
 • Fruitig zoets
 • Cakes & flapjacks
 • Register

Infographics

Ieder hoofdstuk begint met een zg. infographic. Dit is een illustratie waarmee je op een handige manier informatie weer kan geven. In De makkelijke bakplaat spelen deze infographics een belangrijke rol. Het is namelijk de bedoeling dat je aan de hand van de recepten zelf gaat experimenteren met nieuwe combinaties en smaken. De afbeeldingen aan het begin van ieder hoofdstuk helpen je hierbij. Je ziet in één oogopslag welke ingrediënten je met elkaar kan combineren om een lekker resultaat te behalen.

Een van de infographics uit het boek

Over de recepten

De recepten in De makkelijke bakplaat zijn zoals je ze van Rukmini Iyer gewend bent. Ieder recept begint met een korte inleiding. Ook zie je meteen voor hoeveel personen het is, hoelang je het moet voorbereiden en hoelang het in de oven moet. Verder vind je een duidelijk lijstje met wat je nodig hebt en is het recept in een paar snelle stappen beschreven. Een mooie foto maakt het helemaal af en dit gaat zo pagina na pagina door. Bij een aantal recepten vind je ook nog tips ter variatie en andere handige tips.

Een van de recepten uit het nieuwe kookboek van Rukmini Iyer

Per hoofdstukken zijn de recepten gerangschikt op de tijd dat je er mee bezig bent. De eerste recepten zijn steeds binnen 30 minuten klaar, en hoe verder je komt hoe langer je er mee bezig bent. Maar hoelang deze tijd ook is, de recepten blijven hoe dan ook makkelijk om te maken.

De makkelijke bakplaat kopen

Als je op zoek bent naar een leuk kookboek waar je echt wat aan hebt dan is De makkelijke bakplaat een aanrader. Je vindt hier niet alleen 75 veelzijdige recepten uit de oven in maar leert ook op een andere manier te koken. Ook ik maak vaak gerechten op de bakplaat en dit boek is een bron van inspiratie. De makkelijke en lekkere recepten zijn origineel en prima thuis te maken. Je kan De makkelijke bakplaat bestellen bij Bol.com of koop hem bij je lokale boekwinkel.

De makkelijke bakplaat, Rukmini Iyer

Bestel bij Bol.com