De snelle bakplaat, Rukmini Iyer

De snelle bakplaat, Rukmini Iyer

In De snelle bakplaat van Rukmini Iyer vind je 75 makkelijke recepten uit de oven. Hierbij ben je zelf hooguit tien minuten bezig met de voorbereiding waarna de oven de rest van het werk doet. Zo heb je in maximaal 40 minuten een lekkere en gezonde maaltijd op tafel staan. Van een doordeweekse maaltijd voor het gezin tot een heerlijk ontbijt voor het weekend. Hieronder lees je mijn review van De snelle bakplaat.

Rukmini Iyer

Rukmini Iyer is een food styliste en auteur van een groot aantal kookboeken. Van De groene barbecue tot een hele serie over koken en bakken met de bakplaat. Van die laatste zijn er wereldwijd al meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Met haar kookboeken laat Rukmini mensen zien dat zelf gezond en lekker koken niet moeilijk is. Ook ik maak graag gerechten op de bakplaat en vind dat ideaal voor doordeweeks.

De snelle bakplaat, Rukmini Iyer
© Rukmini Iyer

Over de snelle bakplaat

Zoals je al kon lezen vind je in De snelle bakplaat 75 makkelijke recepten die je in de oven bereidt. Hierbij ben je maximaal tien minuten kwijt aan de voorbereiding. Denk hierbij aan het snijden en mengen van alles wat je nodig hebt voor een recept. Hierna schuif je alles in de oven waarna je het nog hooguit 30 minuten moet bakken.

Het belangrijkste wat je nodig hebt voor de recepten uit het boek is een goede oven. Alle recepten uit De snelle bakplaat bereid je op een bakplaat of in een flinke ovenschaal. Het is belangrijk dat de schaal groot genoeg is zodat je groenten op één laag neer kan leggen. Een ovenschaal van ca. 30 bij 37 cm is meestal groot genoeg. Of kies voor een uitschuifbare bakplaat waar je alles op bereidt.

Een geitenkaas-champignontaart uit De snelle bakplaat van Rukmini Iyer
© Rukmini Iyer

De recepten in het boek

De recepten in De snelle bakplaat zijn onderverdeeld in zeven hoofdstukken:

  • Doordeweekse avonden
  • Voor het hele gezin
  • Lunchtrommels preppen
  • Luxe met z’n twee
  • Een tafel vol
  • Ontspannen weekend
  • Feestelijk zoet
Spread uit het kookboek van Rukmini Iyer
© Rukmini Iyer

In ieder deel vind je een aantal heerlijke recepten die makkelijk zijn te bereiden. Van een snelle maaltijd voor een doordeweekse avond tot een heerlijk zoet ontbijt voor in het weekend. Het leuke is dat als je eenmaal een aantal recepten hebt gemaakt je zelf ook op ideeën komt om te variëren. Bij veel recepten vind je hier trouwens ook leuke tips voor.

De recepten zijn duidelijk beschreven en voorzien van een overzichtelijke lijst ingrediënten. Veel hiervan is gelukkig goed verkrijgbaar bij de supermarkt of groenteman. Ook is bij ieder recept direct te zien hoelang je bezig bent met de voorbereiding en wat de oventijd is. Bij ieder recept vind je een mooie foto en een korte inleiding. Het recept zelf bestaat uit een paar korte en duidelijke stappen. In principe kan iedereen met een oven de recepten uit het boek maken.

Zalm met pijnboompitten uit De snelle bakplaat, Rukmini Iyer
© Rukmini Iyer

De snelle bakplaat kopen?

Ben je op zoek naar inspiratie voor makkelijke, lekkere en snelle recepten? Dan is De snelle bakplaat echt een aanrader. Ik ben zelf groot fan van bakken op de bakplaat en dit boek staat bomvol lekkere recepten. Omdat je niet lang bezig bent met voorbereiden en je er daarna geen omkijken meer naar hebt zal je dit boek met veel plezier gebruiken.

Je kan De snelle bakplaat van Rukmini Iyer o.a. bestellen bij Bol.com. Daar vind je ook de andere kookboeken van Rukmini Iyer. Natuurlijk kan je ook terecht bij je lokale boekwinkel om dit heerlijke kookboek te kopen.

De omslag van De snelle bakplaat, Rukmini Iyer

Bestel bij Bol.com