EEN, Jamie Oliver

EEN, Jamie Oliver

EEN van Jamie Oliver is een heerlijk kookboek vol snelle en lekkere recepten. In dit leuke boek vind je er ruim 120. En het mooie is dat ze allemaal in één pan of ovenschaal zijn te maken. Nu ben ik zoals je weet al een groot fan van Jamie. Je bent dan ook al aardig wat van zijn boeken op Kookidee tegen gekomen. En ook met EEN weet Jamie Oliver weer een fijn boek uit te brengen. Hier lees je mijn review over dit nieuwe kookboek.

Cajun kip uit de oven uit EEN van Jamie Oliver

Over Jamie Oliver

Jamie Oliver is bekend van een groot aantal kookboeken en tv-programma’s. Ook stond hij in de keuken van een groot aantal (eigen) restaurants. Tegenwoordig houdt Jamie zich vooral bezig met het promoten van gezonde voeding. En ook de recepten in dit nieuwe kookboek vallen daaronder. Het leuke van Jamie Oliver is dat hij gezond en lekker prima weet te combineren. Hierdoor wordt gezond koken voor iedereen steeds gewoner. Ook de recepten in EEN laten weer zien dat gezond en lekker prima samen kunnen gaan. Net zoals in Samen Eten, 7 x Anders en de vele andere boeken die hij schreef.

EEN

In het kookboek EEN van Jamie Oliver vind je ruim 120 recepten die je in één pan of ovenschaal bereidt. De titel van het boek dekt de lading dus prima. Bij de recepten sta je geen uren in de keuken, ze zijn dus ideaal om doordeweeks te maken. Want na een lange dag op het werk heb je meestal geen tijd en zin om uitgebreid te koken. En wat is er dan makkelijker dan met één pan of ovenschaal iets lekkers op tafel te zetten?

De inhoudsopgave van het boek

In het boek vind je de volgende hoofdstukken:

  • Koekenpanpasta
  • Geniale groente
  • Kies voor kip
  • Genieten van eieren
  • Burgers & tosti’s
  • Fantastische vis
  • Dol op vlees
  • Voorraadkoken
  • Toetjes & taarten

Aan deze hoofdstukken zie je al hoe veelzijdig de recepten zijn. Voor ieder is er dus wel iets in dit boek te vinden. Sterker nog, het wordt lastig kiezen tussen al dit lekkers. Maar je zal al snel een aantal nieuwe favorieten vinden. Ook vind je in de helft van de recepten weinig tot geen vlees. En je zal zelf merken dat je niet altijd vlees hoeft te kiezen voor een heerlijke maaltijd!

Gnocchi met zoete tomatensaus recept

Over de recepten in Jamie Oliver’s EEN

De recepten in Jamie Oliver’s EEN zijn zoals zijn andere recepten: makkelijk te maken. Bovendien heb je er weinig bijzondere ingrediënten voor nodig. Ieder recept bestaat uit maximaal acht ingrediënten. Je hoeft dus geen uren op zoek in allerlei winkels, het meeste haal je gewoon in de supermarkt.

In het boek vind je ook meer informatie over de ingrediënten, hier is een apart hoofdstuk aan gewijd. Hetzelfde geldt voor wat je verder nodig hebt, het meeste heb je zelf al in huis. Hierdoor zijn de recepten goed te doen voor iedereen. Of je nu net begint met koken of een gelouterde kok bent.

Duidelijke stappen

De recepten zijn goed te volgen en duidelijk van opbouw. Ieder recept begint met de ingrediënten die je nodig hebt en hoeveel tijd het je kost. Hierna wordt in een paar duidelijke stappen verteld hoe je het bereid. Je leest precies wat je moet doen en komt niet voor rare verrassingen te staan. Dat is iets wat ik zelf altijd erg fijn vind van een kookboek. Onderaan ieder recept vind je een tabel met de voedingswaarden.

Bij de recepten vind je mooie foto’s zodat je ziet wat je op je bord krijgt. Deze zijn telkens naast het recept te vinden. En omdat de recepten weinig tekst bevatten leest het allemaal lekker weg. Op elke pagina vind je veel witruimte wat het lekker overzichtelijk maakt. Kortom, ook hier is weer goed over nagedacht.

Baked citroencheesecake recept van Jamie Oliver

EEN van Jamie Oliver kopen?

Houd je van koken en wil je snel iets lekkers op tafel zetten? Dan is EEN van Jamie Oliver een boek dat je echt eens moet bekijken. Ook als je geen pro in de keuken bent zijn de recepten heel goed te doen. En kook je thuis de sterren al uit de hemel? Ook dan zal je in het boek genoeg inspiratie vinden voor heel wat lekkere maaltijden. Je kan EEN bestellen bij Bol.com of je haalt het bij je lokale boekwinkel. Wat mij betreft is EEN van Jamie Oliver een echte aanrader!

De omslag van EEN van Jamie Oliver, simpel & lekker uit de pan